Selam sana ey Anadolu evladı selam sana.

Sen ki kutsal değerler uğruna yaşanmış kahramanlık destanlarının ilhamıyla yeni bir destan için yola çıkan şanlı bir askersin.

Selam sana ey Ey Afrine Sefere Giden Asker. Belki sana emir geldiğinde ‘Hadi Göreve Gidiyoruz’ dediklerinde Afrin için yola çıkacağından andan itibaren Afrin neresi diye merak etmeye başladın.

Ey şanlı ve şanslı asker bil ki sen hiç görmediğin: benim köyümden görülen Afrin Dağı ve Afrin bölgesinden baktığında göreceğin yerler Kur’anda İsra Suresinde ‘Kendisi ve Çevresi Mübarek Olan’ Mescid-i Aksa’ya pek yakın bir mesafede olan kardeş topraklar. İşte sen beklenen o fetih ordusunun bir neferi olarak yola çıkan askersin.

Ey kutlu asker, yol, yol arkadaşların, komutanların seni olgunlaştıracak. Ancak bilesin ki sen Afrin Dağını işgal eden, işgalcilere destek olan o büyük işgalcilerin yüreklerine korku salan bir askersin. Birileri bu gerçeği anlamakta zorlanabilir. Birileri gürültü çıkarabilir. Ancak onlar Allah’ın Saff Suresinin dördüncü ayetinde geçen ‘İyi bilin ki, Allah kendi yolunda kurşunlu bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.’ Halbuki o gafiller bu hakikatten ve müjdeden habersizler. Yine onlar Allah’ın bize Enfal Suresinin 65. ayetinde ‘Ey Peygamber! Müminleri cihada teşvik eyle. Eğer sizden sabredecek yirmi kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler ve eğer sizden yüz kişi olursa kâfirlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar hakkı ve akıbeti düşünmeyen anlayışsız bir kavimdirler.’

Ey Şanlı Afrin Askeri, bilesin ki işgalciler tarafından Afrin Dağının tepesine betondan kuleler yapanlar ve o kulelere ruhları ve bedenleri satın alınarak yerleştirilen ve ellerine silah verilenler ve bugün Kilis’i, Reyhanlı’yı, Halep’i, Azez’i vuranlar fırsat bulurlarsa sırasıyla Anadolu’nun tüm şehirlerini de vuracaklar. Masum dağlarda Ümmete karşı siper almış o gafiller, o caniler sonunda Kudüs’ü, Şam’ı, Bağdat’ı da vurmayı ve ele geçirmeyi düşünen işgalcilerin kötü emelleri için ölecekler. Aslında sen bu müdahale ile gafil maşaları da daha çok cehenneme gitmekten kurtaracaksın.

Ey Şanlı Afrin Askeri, sen Kars’ı, İstanbul’u ve son olarak Edirne’yi de işgal etmeyi düşünen o küresel işgalcilerin emellerine alet olanlardan hesap sormak için yola çıktın. Sen en yüce bir ahlak üzere olarak övülen Ümmet Ordusunun bir neferi olarak yola çıktın. Sen bütün İslam Coğrafyasında mazlumların, mağdurların, mültecilerin, sığınmacıların, dul kadınların, yetim çocukların, vatansız kalan insanların büyük umudusun. Sen itikadı ve istikameti Allah’ın evi olan bir inanca ve Bedrin Aslanlarının sahip olduğu bir inanca ruha ve övgüye sahipsin.

Ey Şanlı Afrin Askeri senin sağlam istikametin ve o yol için gösterdiğin cesaretin kitap yüklü dört ayaklı hayvanlar kadar düşünemeyen sözde alimlerin bilgilerinden, amellerinden kat kat yücedir. Sen yeniden kadim değerlerimizi yaşayarak, yeniden tarih yapan ve içindeki hainleri de temizleyerek arınmaya çalışan kutlu bir ordunun kutlu bir neferisin.

Ey Tunceli’deki, Erzurum’daki, Edirne’deki, İzmir’deki, Kayseri’deki, Artvin’deki, Samsun’daki birliklerinden Afrin Seferi için yola çıkmış, şehadeti murad eden asker! Bilesin ki sen sadece bir dağı işgalden kurtarmayacaksın. Sen Kilis’e, Reyhanlı’ya atılan füzelerin ateşlendiği, işgal edilmiş o dağı kurtardığında bilesin ki: Bosna’daki Sırpların, Gazze’yi işgal eden işgalci İsrail askerlerin, Şeyh Şamilin torunlarını katleden Rus askerlerin, Arakan’da masum kadın ve çocukları nehirlerde boğduran, ateşlere atan çetelerin korkulu rüyası olacaksın.

Ey Şanlı Afrin Askeri, kendini küçük görme. Seni küçük gören çukurlara aldırış etme. Seni kendi topraklarını savunan askerlerle birlikte yola çıktın diye karalayanlara, kınayanlara aldırış etme. Bilesin ki attığın ancak kazara hedeften sapan kurşunlarla can veren Suriyeli vatandaşlar bile kendilerini birer şehit olarak görecekler. Çünkü bir Kilis’li, bir Hatay’lı olarak aramıza yüzyıl önce işgalciler eliyle aramıza döşenen mayınların öbür tarafında kalan akrabalarımız, kardeşlerimiz kavuşmamıza engel olan bu sınırların biran önce kalkması için akıtılan kanların helal, verilen emeklerin kutsal olduğuna inanırlar. Çünkü bu bölgede yaşayanlar meselenin Türk, Kürt, Arap, Acem ve Çerkez meselesi olmadığına inanırlar.

Ey Şanlı Afrin Askeri, sen o sosyal medya cellatlarına, o sözde barış severlere bakma. Onlar tıpkı birinci dünya savaşında üzerimize çullanan haydut çeteleri gibi tekrar Maraş’ı, Antep’i, Adana’yı ve dahası Anadolu’yu işgale niyetli. Halbuki atalarımız bu topraklara göz dikenlere Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Kıbrıs'ta birlikte karşı koydular. Senin Afrin’de göstereceğin cesaret, sabır, merhamet ve insanlık koca bu ümmet için, mazlumlar için büyük bir umut olacaktır. Gazanız, şehadetiniz mübarek olsun. Ey kınalı kuzular, hepinizin gözlerinden, yüreğinden öpüyorum. Barışı sağlamak için çıktığınız bu seferiniz mübarek olsun. Dualarımız sizlerle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. En yüce mertebeler sizin olsun. Sizleri yetiştiren tüm aile fertlerine hürmet ederim. Dualarımız sizinle.
Mahmut Balcı. Kilisli Bir Kardeşiniz. 04.02.2018