Son seçimlerde güç kaybeden AK Parti, 2023 yılında yapılacak seçimlere teşkilatları hazırlamak için başarılı bulunmayan il başkanlarını istifa ettirme yoluna gideceği ve istifa sayısının 25’i bulacağı belirtiliyor.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Emine Kaplan’ın haberine göre, istifa eden il başkanlarının küserek ekibiyle birlikte yeni partilere gitmesinin önlenmesi için yeni görev verileceği de gelen bilgiler arasında.

İLÇELER DE YENİDEN DİZAYN

Önceki kongrelerde ilçe başkanlarıyla uyumlu çalışamayan, başarılı bulunmayan ve seçmenin memnun olmadığı il başkanlarını istifa ettirme yoluna giden AK Parti’de şimdiye kadar 8 il başkanı AKP Genel Merkezi’nin isteğiyle istifa ederken, önümüzdeki haftalar boyunca istifaların süreceği belirtiliyor.

BABACAN VE DAVUTOĞLU KAYGISI

Öte yandan AK Parti yönetimi, istifa eden il başkanlarının küsüp Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiler başta olmak üzere başka bir siyasi adres aramaması için de önlem alıyor.

AK Parti yöneticileri, “Başka partilere giderler mi gitmezler mi, bizim öyle bir derdimiz yok. Onların hepsi kontrolümüz altında. Genel merkezde koordinatörlük ya da teşkilatta birtakım görevlere getirmeyi düşünüyoruz” diye konuşuyorlar.

DELEGELERDEN AİDAT ALINACAK

Parti yönetimi, teşkilatlardaki umutsuzluğun ortadan kaldırılması, heyecan ve canlılık kazandırması için daha önce göstermelik olarak yapılan delege seçimine 10 milyona yakın parti üyesinin tamamının katılımının sağlanması planlanıyor. Partiyle bağının güçlendirilmesi için üyelerin yanı sıra 40 bine yakın delegeden de bir defaya mahsus aidat alınacağı iddia ediliyor.