Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ün eşinin, yakınlarının ve yakınlarının eşlerinin önemli kadrolara yerleştirildiği iddiası üzerine harekete geçen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığı görevini yapan rektörün eşi Prof. Dr. Zeynep Türk'ü görevden aldı. 

14 Ocak 2014 yılından bu yana rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Murat Türk'ün, eşinin, eşinin akrabalarını ve yakınlarının üniversitede önemli bölüm ve birimlerin başına gelmesini sağlayarak senatoda 7 oy hakkına sahip olduğu iddia edildi.

 Rektör Prof. Dr. Murat Türk'ün eşi Prof. Dr. Zeynep Türk 'İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Dekan Vekili', Prof. Dr. Sabri Ulukanlı 'Rektör Yardımcısı', onun biyolog eşi Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı 'Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili', Doç. Dr. Bülent Öz 'Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü', Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı eşi Doç. Dr. A. Tülin Öz 'Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü' olarak görev yapıyor.

Öte yandan, Rektör Murat Türk'ün eşi Zeynep Türk'ün maliyede memur olan dayısı Savaş Dündar'ın 'Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı', eşinin kuzeni Yrd. Doç. Dr. Behçet Dündar'ın da Erzin Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yaptığı iddia edildi.