Aladağ yangınında kaymakama dava Adana'nm Aladağ ilçesinde, ll'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 22 öğrencinin yaralandığı kız yurdu yangınıyla ilgili Aladağ Eski Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer hakkında, 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aladağ'da, 29 Kasım 2016 tarihinde, ortaokulda okuyan kız öğrencilerin kaldığı Süleymancılar Cemaatine ait yurtta, elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıkmıştı.

DAVA AÇILDI

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yurt yangınıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, yangında kızını kaybeden Yurt Müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile Dernek Yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Klmç ve Yurt Çalışanı Mahmut Deniz tutuklandı. Ara duruşmalarda sanıklardan Ramazan Dede, Ramazan Keleş, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş ve Mahmut Deniz tahliye edildi. Yurt Müdürü Cumali Genç ile Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur'un ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Haklarında soruşturma izni verilen memurların da yargılanmalarına başlanmasıyla sanık sayısı, 14'e yükseldi. 12 kişiye mezar olan yurt ise yıkıldı.

RAPOR BEKLENİYOR

Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5'inci duruşmasında mahkeme heyeti, kusur durumunun tartışılmadığı konusunu dikkate alarak, İstanbul Teknik Üniversitesince oluşturulan teknik heyetin tekrar bilirkişi raporu düzenlemesine karar verdi. Heyet, ayrıca sanıklar Cumali Genç ve İsmail Uğur'un tutukluluğunun devamına ve tutuksuz sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin sürmesine karar vererek, duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.

ESKİ KAYMAKAMA DAVA

Yangınla ilgili haklarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulan kamu görevlilerinin yargılanmasının izne tabi olduğu dikkate alınarak, dilekçe, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Eski Kaymakam Ahmet Ziya Filizer ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpmar ile ilgili yürütülen soruşturmayı tamamlayan savcılık, Akpmar hakkında takipsizlik kararı verirken, Eski Kaymakam Filizer hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ahmet Ziya Filizer'in FETO soruşturması iddiasıyla meslekten ihraç edildiği öğrenildi. (Adana/DHA)

Evrensel