Eğitim-Bir-Sen Edirne Şube Dalgıç, Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen ve eğitim politikalarına yön verecek, bilimsel altyapı ile hazırlanarak uygulamaya konulan çalıştaya davet edilmelerine rağmen bazı eğitim sendikalarının katılmamasını üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Çalıştaya katılmayan sendikanın sosyal medya üzerinden paylaşım yaptığını dile getiren Dalgıç, 'Davet edildikleri halde katılmamışlar, bir de bunu marifetmiş gibi sosyal medya üzerinden açıklama gereği duymuşlardır.

Masada söyleyecek sözü olmayanlar, sosyal medya üzerinden algı yönetmeye kalkışmışlardır.

Eğitim-Bir-Sen Edirne Şubesi güçlü teşkilatıyla, eğitimin konuşulduğu her mecrada var olmaya devam edecektir. Söz konusu eğitim olduğunda, devletimizden gelen hiçbir davet geri çevirmedik, 'angarya' olarak görmedik. Masaya hazırlıklı geldik, masadan kaçmadık' ifadelerini kullandı. Eğitimin konuşulduğu her yerde teşkilat olarak var olacaklarını dile getiren Dalgıç, şöyle devam etti: 'Maalesef üzülerek görüyoruz ki akademik bir alt yapıda söyleyecek sözü bulunmayan bu toplulukların tek yapabildikleri çalıştay konu başlıklarını eleştirebilmektir. Zaten elini taşın altına koymaktan imtina edenlerin de yapabileceği başka bir şey yoktur. 21. yüzyıl sendikacılığında, bizim sendikacılık anlayışımızda 'küstüm oynamıyorum'culuk yoktur. Niyet okumak yoktur, sadece başlıklar okuyarak masadan kaçmak da yoktur. Bize vekâletini veren her bir üyenizin sorumluluğu omuzlarımızdadır. Onların görüşlerini 'kitabın tam ortasına yazmak' boynumuzun borcudur.'

HABER Gökhan Zobar

YENİGÜN