Memur Sen ile Kamu Sen arasındaki tartışmalar devam ediyor. Ahmet KANDEMİR Memur Sen'İn açıklamalarına cevap verdi.

Memur Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman'ın açıklamalarına Kamu Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet KANDEMİR'den cevap geldi

İşte O Açıklama;

Memur-Sen’ciler beni ahlaksızlıkla suçlamışlar. Kabulümdür eğer Memur Sen’ciler bana ahlaksız diyorlarsa bu benim için bir madalyadır.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın 'Sendikacılık yapın sizde büyüyün.' demesi üzerine facebook üzerindenhttps://www.facebook.com/ahmetkandemir80/posts/1731985110162273yaptığım analizde istatistiki verilere dayanarak 2002′de 42 bin olan Memur-Sen'in üye sayısının 2017'de 997 bine ulaştığını Memur-Sen'in 15 yıllık üye artış oranının yüzde 2373 olarak gerçekleştiğini yazarak. Bu nedenle Memur- sen’in değirmeninin suyunun Mecliste AKP tarafından mülakat kanunlarıyla verildiğini söylemiştim.

Memur-Sen’ciler bu açıklamam üzerine beni ahlaksızlıkla suçlamışlar. Kabulümdür eğer Memur Sen’ciler bana ahlaksız diyorlarsa bu benim için bir madalyadır.

Ahmet Kandemir; üretir, sorunları tespit eder çözüm yollarını da yanında söyler bunu milli eğitimdeki en küçük birimden genel müdürüne kadar herkes bilir. Edirne’den- Hakkâri’ye benim ürettiklerim ve çözüm yolları konuşulur. Tam yetki vererek MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne beni ve ekibimi getirsinler 6 ayda tüm sorunları çözme garantisi de veririm.

Şunu söylemeden geçemeyeceğim kimse adımı kullanarak meşhur olmaya kalkmasın. Ayrıca Ahmet Kandemir, hiçbir kimseden hiçbir haksız talepte bulunmamıştır. Bulunmaz da ne olmuş ki Ahmet Kandemir’in adamları bir yerlere mi getirilmiş? her şey ortadadır. Atadığınız adamlar o kadar gözü dönmüş ki araçlara bomba koyar hale gelmişlerdir.

Ben dersime çalışıyorum bu nedenle benim bilgim sizlerin üzerindedir. Dayanışma Aidatı kavramını Toplu Sözleşme İkramiyesi ile karıştıran bir akılla tartışmamız mümkün değildir. Sayı sistemini bilmeyen birine dört işlem anlatılamaz.

Tabi burada şu tespiti de yapmak mümkün hiçbir Memur Sen yöneticisini bu konuda suçlamıyorum, sendika üye sayılarının artmasında zerre-İ miktar kadar suçları yok, onlar rollerini oynuyor. Suçlular ise korkuyoruz diyerek menfaati için mevzi alanlar.

Ama onlara göre sendika üye sayıları; “Memur Sen’in başarısının altında Genel Başkanından, genel merkez yöneticilerine, Şube Başkanından, Yönetim Kurullarına, İlçe temsilcisinden iş yeri temsilcisine, komisyonlarından en ücra köşesindeki üyesine kadar gece gündüz demeden, disiplinli, fedakâr, azimle çalışmak vardır.” nedeniyle artmış bu iddiaya cevabımız zaten açıklamamızda vardı, Şöyle ki; yetkili sendikayı üye sayısı ile değil de sandıkta gizli oyla belirleyelim koyun bir sandık iddia ediyorum Kamu Sen en az bir milyon oyla yetkili sendika seçilir.

Memur kamuoyu sendikal gerçekleri ve kimin kimleri nasıl üye yaptığını gayet iyi bilmektedir. Ahmet Kandemir tarafından verilen araştırma önergesi üzerine Aday Öğretmenlerin zorla bir sendikaya nasıl üye yapıldığının ortaya çıkacağı korkusuyla Ahmet Kandemir’in Osmaniye İl İnsan Hakları Kurulundan nasıl atıldığını ve bu kurulda daha önce Ahmet Kandemir tarafında verilen önerge üzerine Osmaniye yönetici atamalarında sendikal ayrımcılık yapılmıştır kararı alınmasına karşılık bu kararında uygulanmadığını kamuoyu bilmektedir.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; 'Sendikacılık yapın sizde büyüyün.' dedin ya , Ali bey, İnsanlara bireysel menfaat vadederek ve onların üzerinde baskı kurarak bir araya getirilen gruba sendika denemez, bu yapıya dense dense Ali Babanın Çiftliği denir.

Ahmet KANDEMİR

Türk Eğitim Sen

Osmaniye Şube Başkanı