Eğitim-Bir-Sen 6. dönem yetkili organlar birinci istişare toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı. Genel Yönetim Kurulu, Denetleme, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin katıldığı toplantıda, Türkiye gündemi, eğitimin sorunları ve sendikal gelecek değerlendirildi, bir yılda yapılacak faaliyetler istişare edildi.

Genel Başkan Ali Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin ve eğitim çalışanlarının temel sorunlarına çözüm bulma konusunda ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Sorunların farkındayız. Biz sorunları anmakla, alt alta sıralamakla yetirmedik, yetinmiyoruz; çözüm önerilerimizi ortaya koyuyor, yetkililere iletiyoruz” dedi.

Eğitimin ve eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, haksızlıkları ve mağduriyetleri gidermek için hep sorumluluk aldıklarını, almaya da devam ettiklerini ifade eden Yalçın, “Meseleler üzerine kafa yoruyor, çalışmalar yapıyor, acil çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekiyor, çözüm önerileri sunuyoruz. Eğitime ve yükseköğretime bakış raporlarımızla eğitim sistemini mercek altına alıyoruz” şeklinde konuştu.

3600 ek gösterge vaadinin bir an evvel hayata geçirilmesi, öğretmenlik meslek kanununun beklentileri karşılayacak şekilde çıkması, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve atamaların kadrolu olarak yapılması için ter akıttıklarını kaydeden Yalçın, “17 Aralık’ta Şırnak’ta, 30 Aralık’ta Ankara’da ‘Sözleşmeli istihdam bitmeli, aileler birleşmeli’ çağrısında bulunacak; sözleşmeli öğretmenler için eşit özlük hakları ve kadro talebimizin yanı sıra büyük bir sorun hâline gelen ‘zorunlu hasret’e son verecek düzenlemenin yapılması için kitlesel basın toplantıları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın, sorunların çözüme kavuşturulması, adaletsizliklerin giderilmesi ve daha iyi yarınlar için samimi ve kararlı çabalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.