Programda konuşan Yalçın, 'Toplu Sözleşmeye giderken 3600 Ek Gösterge, sözleşmelilere kadro, YHS’nin GİH’e aktarılması, Gelir Vergisi ve matrah oranları gibi konular acil çözüm bekleyen konular arasında. Bu konuları masaya taşıyacağız. Masa kuruluna kadar da tespitlerimi, tekliflerimizi dile getirip çözüm yıllarını istişare edeceğiz' dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul İstanbul 3 No’lu Şube tarafından düzenlenen ortak iftar programına katıldı. Programda konuşan Yalçın, 'Toplu Sözleşmeye giderken 3600 Ek Gösterge, sözleşmelilere kadro, YHS’nin GİH’e aktarılması, Gelir Vergisi ve matrah oranları gibi konular acil çözüm bekleyen konular arasında. Bu konuları masaya taşıyacağız. Masa kuruluna kadar da tespitlerimi, tekliflerimizi dile getirip çözüm yıllarını istişare edeceğiz' dedi.

Sendikalar ve konfederasyon olarak zorlu bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Yalçın, “Sendikalarımız ve Konfederasyonumuz genel süreçlerini tamamladı. Peşinden 15 Mayıs mutabakatını da geride bırakmış oluyoruz. Geçen yıl oldğu gibi bu yıl da yetkimizi tüm hizmet kollarında perçinledik. Toplu Sözlşme masasına bu motivasyonla oturacağız. Şimdi önümüzde 5. Dönem Toplu Sözleşme var. Bu masa seçim gündeminin olmadığı bir zeminde kurulacak. Türkiye’nin hem 5. Dönem Toplu Sözleşme’de hem de önündeki 4.5 yılda seçim tartışmasının yaşanmayacağı bir süreç var. Bu istikrar dönemi iyi değerlendirilmeli sorunlar çözüme kavuşmalı” ifadelerini kullandı.

Yalçın, Toplu Sözleşmeye giderken 3600 Ek Gösterge, sözleşmelilere kadro, YHS’nin GİH’e aktarılması, Gelir Vergisi ve matrah oranları gibi konular acil çözüm bekleyen konular arasında. Bu konuları masaya taşıyacağız. Masa kuruluna kadar da tespitlerimi, tekliflerimizi dile getirip çözüm yıllarını istişare edeceğiz” şeklinde konuştu.