Tarihimizde, medeniyetimizde; 'Ensar-Muhacir kardeşliği' gibi kardeşliğin zirve noktasını gösteren örnekleri herdem yaşayan bir milletiz. 

 

Anadolu, tarihin her devrinde mazluma-mağdura kucak açmış, anakucağı olmuştur. Ülkemizde bugün Suriye'den 3 Milyon muhacir kardeşimiz var. 

 

Ekmeğimizi bölüyor, acıyı paylaşıyor ve yanıbaşımızda cerayan eden 'emperyal tezgah'ın  bitmesi için ülke olarak mücadele ediyoruz. 

 

Dünyanın takındığı tavrı ve muhacirlere karşı utanılası tutumlarını haklı olarak eleştiriyoruz. İnsanlığın sınıfta kaldığı günler yaşanıyor.

 

Dünya'da insan olmak ve insan kalmak, eşrefi mahlukat mertebesine talip olmaktır. Esfeli safilin için gayret gösteren ucubeler de olacaktır.

 

Ülkemizde kirli emellerini gerçekleştirmek için yer yer Suriyeli Muhacirler üzerinden toplumsal çatışma çıkarmayı hedefleyen alçaklar var.

 

Sokağı karıştırıp halktan alamadıkları yetkiyi sokaktan ve kargaşadan devşirmek isteyen kifayetsiz muhterisler, asla başaramayacaklardır. 

 

Son günlerde, insanlıktan nasipsiz bu organize güruh, maksatlı olarak Suriyeli nefreti oluşturmak için yoğun provakasyon içerisindedirler. 

 

Milletimizin sağduyusuna toslayan ve her defasında ders almayan arsızlar, en ufak fırsatı ganimet biliyor ve sürekli nefret körüklüyorlar. 

 

Türkiye'ye sığınan  2.176.076 kişi üzerinden yapılan bir incelemeye göre ülkemizde Suriyelilerin % 72'si kadın, çocuk ve 65 yaş üstü erkek. 

 

Çalışabilecek durumda olanlar ise kalabalık nüfusa bakıyorlar. Yer yer ziyaretler yapıp, yardım dağıtımına gittiğimizde buna şahit oluyoruz. 

 

Onların içinde bulunduğu, yaşadığı sıkıntıların yanında bizlerin günübirlik yaşadığı ufak tefek stresleri, sıkıntı görmek ar etmemektir.

 

Bugün Sakarya'da ceryan eden hadise utanılacak, utancından yerin dibine girilecek bir hadisedir. Kadın ve çoçuğun öldürüldüğü bir cinayet..

 

Sakarya gibi adamca duruşuyla memleketin göğsünü kabartan bir şehrin canını sıkan bir utanç. Cenazeler Cumartesi günü öğlende kalkacak. 

 

Bu vahşetin sorumlusu, ülkemizde Suriyeli nefreti oluşturmaya çalışan sefiller ve provokatörlerdir aynı zamanda. Cinayete ortaktırlar. 

 

Onurlu ve şerefli şehir Sakarya'mız mazlumların cenazesine sahip çıkacaktır elbet. Devletimiz ise katilleri asla cezasız bırakmayacaktır. 

 

Mazluma/mağdura sahip çıkan, Suriyeli muhacire kucak açan Millet olarak, taşıdığımız onura kimse gölge düşürmemeli, provakasyona gelinmemeli. 

 

Unutmayalım ki; Suriye'de yaşanan savaş, Suriyeli kardeşlerimiz için imtihan olduğu kadar bizim için de imtihandır. Kardeşliğimiz ebedidir. 

 

Ensar-Muhacir örnekliğimiz, ahiretimizdir. Millet olarak Doğu Türkistan'a, Musul ve Kerkük'e, Karabağ'a, Filistin'e, Arakan/Myanmar'a, Yemen'e, Suriye'ye ve tüm mazlumlara duyarlı olmaya devam edeceğiz. Milletimizin ana karekteri olan 'adamlık' vasfına sefiller gölge düşüremeyecektir.