Ajanskamu Net- 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın’a sert tepki göstererek, “Rektör Aydın, FETÖ ile mücadelede hedef saptırmaya mı çalışıyor? Bu saptırmalar, kendisinin de bildiği bazı gerçekleri perdelemek için mi yapılıyor” diye sordu.

Ali Yalçın, iki yıl önce, Kastamonu Üniversitesi önünde, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de kaldığı kitlesel basın açıklamasında, Rektör Seyit Aydın’ın FETÖ’yü temizlemediğini, süreci zehirlediğini, rektörlük seçimlerinden kalma, gelecek dönem seçimlerdeki muhtemel adayları budama gibi süfli arzulara kapılarak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele etmek yerine hesap görmek istediği kişileri görevden uzaklaştırdığını belirterek, “Rektör, masum insanları tabelaya yansıtmış, kamuoyuna paralelle mücadele numarası yapmıştır. Rektör Aydın, paralel olmadığı Kastamonu’da ve akademi çevrelerinde açıkça bilinen, dahası kendisine şifahi olarak sorulduğunda ‘evet, paralel değil’ diye cevap verdiği masum insanları ‘idari tasarruf’ adı altında bu nazik dönemde görevden uzaklaştırarak ‘itibar suikastı’ düzenlemiş, kendi kişisel hesabını, milletin hesabının üstünde tutmuştur. Rektör, paralel ihanet çetesinin tüm uzuvlarının koparılması, tüm uzantılarının sökülüp atılması, hakkın teslim, adaletin tesis edilmesi gereken bu netameli dönemde şahsi hesaplarını görmek için bulanık suda ava kalkışmış, süreci zehirlemiş, verilen mücadelenin mukaddesatına zarar vermiştir. Üniversitesinde paraleli gizleyip, yapılması gereken temizliği dizginleyip, kişisel hesaplarını görmeye kalkan bir rektör, millet değil, makam adamıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Yalçın, aradan geçen zaman zarfında zehirin üniversiteyi tamamen sardığını, kampüsün kangren olduğunu kaydetti.

Açıklama yapmadan önce, haksız yaftalamasından dolayı kendisini arayarak, “Prof. Dr. Şahmurat Arık FETÖ’cü mü” diye sorduğumda hayır, o değil” dediğini hatırlatan Yalçın, şunları söyledi:

“Peki, niye bu dönemde görevden alıyorsun ve etiketleyip itibar suikastı yapıyorsun dediğimde ise geçerli neden gösterememişti. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, FETÖ ile mücadelede hedef saptırmaya mı çalışıyor? Bu saptırmalar, kendisinin de bildiği bazı gerçekleri perdelemek için mi yapılıyor? 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra, gazete beyanatlarında ‘5 sene içerisinde o şer teşkilatının üniversitemizde kadrolaşmasına müsaade etmedik’ demişti. Madem kadrolaşmalarına müsaade etmedin tüm bu yaşananların açıklaması ne? Rektörün, aşçılık kadrosundan özel kalem müdürlüğüne getirdiği kişi, FETÖ’nün adliye imamı çıktı ve 80 kişinin ismini verip itirafçı oldu. Rektör bunu nasıl açıklıyor? Üniversite genel sekreter yardımcılığına vekâleten atadığı kişi, üniversitenin FETÖ imamı olarak ihraç edildi. Hani üniversitede hiç FETÖ üyesi yoktu? FETÖ’nün önemli yurt dışı merkezlerinden olan Kırgızistan’dan getirdiği öğretim üyeleri kimlerle bağlantılı ve referansları kim? Seyit Aydın, Türkiye’de akademisyen mi bulamadın? Bir televizyon programında bazı rektörler için ‘Bunlar vatansever insanlar’ demişti. Hepsi FETÖ’den gitti. Kastamonu kamuoyu şunu soruyor, ‘Bu rektör niye FETÖ’cü olduğu tescillenenlere kefil oluyor, FETÖ ile hiçbir bağı olmayana zehir saçıyor. Yoksa FETÖ’cü olmayandan mı rahatsız. Ben Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı olarak Kastamonu Temsilcimi, Rektörün husumetine ve FETÖ ile ilgili gafletine kurban vermem. Prof. Dr. Şahmurat Arık konusunda biz bilir, tanır ve kefil oluruz ki, Şahmurat Arık adamdır, yerlidir, millidir, FETÖ savarlığı rektörlüğün önüne gelen STK’lar ve 1500 kişi dâhil olmak üzere Kastamonu kamuoyunca da tescillidir.” 

“FETÖ’cüleri masum, masumları da FETÖ’cü gibi göstermeye çalışmak, makamı kötüye kullanmak ne feci bir durum” diyen Yalçın, “Rektöre tavsiyemiz. husumeti kendisi için hezimete dönüşmesin istiyorsa, öfkesine sahip olsun. Ya zehrini içine akıtsın ya da rektörlüğü bıraksın” şeklinde konuştu.