ANCAK  görevlerini yerine getiren personel aylardır hak ettikleri sınav ücretlerini alamamaktadır.  Yardımcı hizmetliler , VHKİ’ler, memurlar, polisler, şefler, öğretmenler, şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, müfettişler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,  İl Milli Eğitim Müdürleri, ….mesai saatleri dışında,- ailesinden aldıkları zaman da-,  hafta sonu tatillerinde çalışarak hakkettikleri ücretlerini almak için “Ankara”nın, Milli eğitim Bakanlığı’nın yolunu gözlemek zorunda bırakılmıştır!...

Sebebi ne olursa olsun; tüm uyarılara rağmen dört aydır çözüm bekleyen bu konuda, Diyanet İşleri Eski Başkanımız Mehmet GÖRMEZ Hocanın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü sebebiyle sosyal medyadan bizlere –hatırlattığı-  hadis-i şerifleri ben de tekraren hatırlatırım:

* İşçinin ücretini alnının teri kurumadan veriniz. (İbn Mace)

* Her kimin kardeşi hizmetinde çalışırsa, yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin, onlara güçlerini aşan yükler yüklemesin ağır işler yüklerseniz bizzat yardım ediniz. (Buhari)

* Kıyamet gününde üç kişinin hasmı ben olurum; 1- Adıma yemin içip söz verdiği halde sözünde durmayan kimse, 2- Hür bir insanı köle diye satıp parasını yiyen kimse, 3- İşçiyi çalıştırıp, işini yaptırdığı halde ücretini ödemeyen kimse. (Buhari)

Ferhat ÖZTÜRK

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı