Halk arasında denilirki, her yiğidin altında bir at; atın ardında bir it; itin başındada bir bit bulunur. Dostlar, son günlerde fetö'yle mücadelede  yaşanan zaafiyetleri gördükçe bu sözü hatırlıyorum.

   Evet, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, fetö yiğidin atının ardındakiler gibidir. Fetö'ye atın ardındaki it mi dersiniz? Yoksa itin başındaki bit mi dersiniz? Sizi bilemem, ama ben fetöyü ikisinede benzetiyorum.

   Çünkü, karşımızda Çok sinsi, çok kalleş bir örgüt var. Bunların ne zaman nereden çıkacakları belli olmıyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işi hiç kolay değil. Dua edelimde, Allah Fetö'yle mücadelede Kendisinin yardımcısı olsun.

   Değerli dostlar, ülkemizde uzun süredir fetö'yle mücadeleyi sulandırma çabaları yürütülüyor. Birileri at izini it izine karıştırarak soruşturmaları anlamsız hale getirmeye çalışıyor.

   Aslında, fetö'yle mücadelede muhalefetin iktidara koşulsuz şartsız destek vermesi gerekir. Çünkü, bu belanın her alandan temizlenmesi bir milli meseledir. Muhalefet, geçmişi bırakıp geleceğe bakmalıdır. Öyle, fetö sizin eseriniz, örgüt 17-25 Aralıkta damarınıza basmasaydı birlikte olmaya devam edecektiniz gibi söylemlere takılıp kalmamalıdır.

   İktidarla fetönün ayrılığının 17-25 Aralıktan önce başladığını burada yazdım. Hatta o yazıda 2010'da yaşanan bir olayın kulis bilgisinide verdim. Konunun hatırlanması için o kulis bilgisini yeniden yazıyorum.

   Efendim, 2010'da HSYK listesi düzenlenirken, yetkililere listede hakkı hukuku bilen kişiler olsun diye talimat veriliyor. Liste kendisine sunulunca, zamanın Başbakanı Tayyip Erdoğan listenin fetöcülerle dolu olduğunu görüyor. Kendisi bu duruma çok kızıyor ve listenin düzeltilmesini istiyor.

   HSYK listesinde gerekli düzeltmeler yapılamıyor. bu yüzdende Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Rahmetli Ahmet Kahraman görevinden ayrılıyor.

    Birinci not: Yeni karşıladığımız On bir Ayın Sultanı Ramazanınızı tebrik ediyorum. Duam, bu ayın memlekete ve tüm inananlara hayır ve huzur getirmesidir.

   İkinci not: Bu günden itibaren, Milat'ta daha çok sizlerle birlikte olacağım. Genelde yazılar internet sitesinde yayınlanacak. O yüzden sizlerden istirhamım sitedeki yazılarıda kaçırmamanızdır.

Güngür AVCIOĞLU / Milat Gazetesi