Sistemin sonucu hep haklı olan vatandaş, potansiyel suçlu olan devlet memuru. Gelinen noktada şımartılmış insanlar telefondan darp edilen doktorlar, öldürülen öğretmenler.
Bizler asla haksız bir koruma istemiyoruz. Hata yapan kim olursa olsun hesabı kesinlikle sorulmalıdır. Devlet denetimini yapmalı, ahlaken ve performans olarak memnun kalmadığı personelini görevden alınmalıdır. Buna hiç kimsenin itirazı olamaz. Ancak devlet, sistemini emanet ettiği çalışanını, kendini bilmez insanlar karşısında maymuna çevirmemelidir.

* Alo 147 gelinen son nokta: Vatandaş okula gelmeden önce peşinen şikayetini yapıyor, yalan dolan, iftirasını sıralıyor sonra da işini hallettirmek için özgüven zirve yapmış olarak okula geliyor.

*Vatandaş elde telefon parmaklar tuşta : ' Benim işimi hallet yoksa yetkilileri arıyorum haa !, Falanca siyasetçi benim akrabam ona göre...'

* Bakanlık vatandaşın saçma sapan iftirasını dahi dikkate alıp soruştururken, Şikayetin iftira olduğu anlaşıldığında memurunu kuruma yoluna gitmiyor. Bundan cesaret alan bazı kendini bilmezler yüzünden, iftiralara cevap yazmaktan görevimizi yapamaz duruma geldik.

ALO - 147 şikayet konularından bazıları :

* Bugün çocuğumun sınıfında herkes süt alırken benim çocuğum süt alamamış. Bu sütler nereye gidiyor ? Okul müdüründen şikayetçiyim, gereğini yapılmasını istiyorum.

* Kayıt yaptırmak için okula gittim kaydımı yapmadılar. Benden para istediler. (Kayıt bölgesi dışı)

* Çocuğumu almak için okula yarım saat geç gittim. Öğretmen benim gelmemi beklemeden, çocuğumu okul idaresine teslim edip gitmiş. Beni nasıl beklemez şikayetçiyim.

* Öğretmen bugün benim çocuğun arkadaşına nasılsın demiş, benim çocuğuma dememiş. Çocuğumun psikolojisi bozulmuş. Öğretmenden şikayetçiyim.

* Okul çok pis şikayetçiyim. ( Okula 5 kuruş yardım etmeyen, diğer yardımsever velilerin sırtından geçinen veli)

Yeni Milli Eğitim Bakanı Alo - 147 'yi kapatacağını ifade etti. Öncelikle sorun Alo 147 'nin kapatılmasından ziyade, bir güven sorunudur. Devlet, sistemini ve kurumunu emanet ettiği memuruna güvenmediği sürece Alo 147 kalkar Alo 148 , Alo 149 ,açık kapı gelir,

*Sonuç olarak bizler ayrıcalık değil,adâlet istiyoruz.

* Şunu da hatırlatalım: Bizler uzaylı değiliz, biz de vatandaşız, biz de bu ülkede yaşıyoruz, biz de seçmeniz, biz de oy veriyoruz, bizim oyumuzu da bir oy...