Geçtiğimiz ay  Yenişafak yazarlarından Faruk Aksoy köşesinde Alpaslan Durmuş’u aradım yazısında görevden alınan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’u aradığını ve Alpaslan Durmuş’un Dindar bir nesil yetiştirme derdinin olmadığı kimsenin tornavidası olmadığı gibi açıklamalarını köşesinde yer vermişti gelen tepkiler üzerine yazı yayından kaldırılmış ve devamında yine yazı aynı şekilde yayına alınmıştı.

Alpaslan Durmuş’un konu ile ilgili kimseye demeç vermediğini açıklamasından sonra ise Yazar Faruk Aksoy’a sosyal medya üzerinden Alpaslan Durmuş’un demeç vermediğini ifade ettiğini hatırlattığımızda  bu yazının kendi analizini olduğunu Alpaslan Durmuş’u arayıp aramadığını net bir şekilde açıklayamayarak herkesin kafasında soru işaretleri bırakmıştı.

Bu gelişmeler doğrultusunda  Yenişafak gazetesi etik bir davranış sergileyerek Bir yazar olarak yazdığı yazıyı savunmayıp net bir cevap veremeyip Kamuoyunu aydınlatamayan  yazarı Faruk Aksoy’un yazılarına son verdi.

Yenişafak yetlililerini bu verdikleri  karar için ediyoruz. 

İşte Faruk Aksoy tarafından  yazıların son verildiğine dair yaptığı  o açıklama.

Ve yine biz o gün cevap alamadığımız soruları bir kez daha Faruk Aksoy’a hatırlatırken cevap hakkını kullanması temennisiyle..

Şimdi konunun muhattaplarından Alpaslan Durmuş ve Yazar Faruk Aksoy'un kamuoyunu aydınlatma adına aşağıdaki sorularımıza net bir şekilde cevap vermesini bekliyoruz.  

1- Yazar Faruk Aksoy gerçekten sizi aramadı mı? Aramadıysa neden sizi aramayan biri sizi aradığını söyleyip ve bu yönde bir yazı kaleme aldığında 14 saat sonra açıklama yaptınız? Sizin olmayan bir açıklama neden yayında? 

2- Sabah haber yayınlandıktan sonra gelen tepkileri görünce konuştuğunuz yazarı arayıp haberi siteden kaldırmasını istediniz mi?

3- Yazar yazıyı siteden kaldırdıktan sonra ne oldu da tekrar yazıyı yayınladı?

4- Bir yazar bir sayfa haberi rüyasında mı gördü de yazdı? Bu sizce komik değil mi?

 

5- Son sorumuzda Yazar Faruk Aksoy beyefendiye... Alpaslan Durmuş sizin haberinizin asılsız oldugunu beyan ediyor, bir yazar olarak bu duruma kim düşmek ister ?

Gerçekten sizlerin Alpaslan beyi aradığınıza inanıyoruz  ve sizlerde açık bir yüreklilikle  Alpaslan Durmuş beyin açıklamasına istinaden sizi aradım ve görüştük  neden böyle bir açıklama yaparak zor durumda bırakıyorsunuz, şekline sormanız gerekmez mi? Şayet hayır aramadım diyorsanız, yazınınızda telefonla aradım telefonu kapattık sözlerini kaldırıp  burada yazılanlar hayal ürünüdür başkasının adına kendi analizimdir notunu düşmeniz gerekmez mi? Cevaplarınızı merakla bekliyoruz. 

MEB Personel