Ankara bu istifayı konuşuyor. Çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan’daki şirketine Genel Müdür’ün talimatı ile çalışan iki kişi işten çıkartılarak yerlerine yakını olan nişanlı bir çift işe alınmak istendi. Şirketin icra kurulu üyesi, ihtiyaç olmadığı halde şirkete keyfi personel alımına karşı çıktı. Hiçbir tecrübesi olmayan nişanlı çiftin alımında ısrar edilince bürokrat da ders gibi bir istifa dilekçesi yazarak görevinden ayrıldı.

 

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde ‘VIP personel’ alımı büyük bir krize neden oldu. Tarım Kredi Kooperatiflerine alınacağı açıklanan 400 personelle ilgili aylardır hiçbir adım atılmazken, şirketlere Genel Müdürün akraba, eş, dost ve hemşeri yakınlarının işe alınması isyan ettirdi. Merkez Birliği Yönetim Kurulu’nun bilgisi olmadan şirketlere el altından alınan personelde liyakat ve tecrübenin aranmaması da kurumda adalet duygusunu zedeledi. Şirketlerin ihtiyaçları gözetilmeden keyfi personel alımı sonunda şirket yönetimlerini de isyan ettirdi. Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri’ne sınavla personel alınırken, bağlı şirketlere ise hiçbir sınav yapmadan Genel Müdür ve Şirket Yönetim Kurulu’nun kararı ile istenildiği kadar personel alınabiliyor.  

 

GENEL MÜDÜRÜN YAKINI İÇİN ÇALIŞANLAR İŞİNDEN EDİLECEK!

 

Bu yetkiden dolayı Tarım Kredi’nin Bulgaristan’daki Trakya Dış Ticaret şirketine genel müdürün talimatı ile nişanlı bir çift işe alınmak istendi. Ancak şirketin İcra Kurulu Üyesi Ekrem Eraslan, şirketin personel ihtiyacının bulunmadığını ve bu personel alımının şirketin mali yapısına sıkıntı vereceğini belirterek, personel alımına karşı çıktı. Eraslan, konuyla ilgili olarak da Genel Müdürlüğe bir rapor sundu. 

 

‘AHİRET DE VAR’ DEDİ VE İSTİFA ETTİ!

 

Ancak şirkette çalışan kalifiye iki personelin çıkartılarak yerlerine bu nişanlı çiftin alımı konusunda ısrar edilince Eraslan, bir istifa dilekçesi yazarak görevinden ayrıldı. İstifa dilekçesinde; “Şahsımın ücret ve imkanları artırılmasına, kişisel hiçbir sorunun olmamasına rağmen değerlerime sadık kalmak, vicdanı bir yük taşımamak ve ahiret yurdunda mesuliyet taşımamak için istifa ediyorum” ifadeleri dikkat çekti.

 

YAŞADIĞIMIZ DÖNEME DAMGA VURUCAK

 

Bütün kamu kurumlarına ve yöneticilere örnek teşkil etmesi beklenen istifa dilekçesinin, Tarım Kredi yönetimi tarafından hemen işleme konulması ise anlamlı bulundu. İşte yaşadığımız döneme damgasını vuracak istifa dilekçesi;

 

“15 Mart 2015 tarihinden bu yana görev yaptığım, 2016 yılında çalışma arkadaşlarımızla kâra geçirdiğimiz ve 2017 ilk üç ayı itibariyle yıllık kâr hedefini aşmış olduğumuz Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluşu Trakya Dış Ticaret A.D.’nin yönetim kurulu üyeliğinden ve icra kurul üyeliğinden; 

 

Şirkette ihtiyaç olmadığı, şirketin işleyişine ve mali yapısına sıkıntı vereceği halde, şirketin iş alanı ile ilgisi olmayan nişanlı bir çiftin, şirkette uzun zamandan beri çalışan yetkin ve yeterli iki personelin yerine koşullara göre yüksek ücretle işe alınmasını çalıştığım kuruma ve çalışan diğer personele karşı haksız bir tutum olarak gördüğümden, bu durumun sahip olduğum değerlere, hayatım boyunca mücadele ettiğim davanın prensiplerine aykırı bulduğumdan ve bu hakkaniyete aykırı yanlış tutumun görev yaptığım şirkette uyarılarıma rağmen ısrarla sürdürülmesine ortak olmak istemediğimden, 

 

Şahsımın ücret ve imkanları artırılmasına, kişisel hiçbir sorunun olmamasına rağmen değerlerime sadık kalmak, vicdanı bir yük taşımamak ve ahiret yurdunda mesuliyet taşımamak için istifa ediyorum.

Milli Gazete