Ankara Valisi Ercan Topaca, 'Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda 2019-2020 eğitim öğretim dönemine kadar Ankara'da bütün okullarımızda tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz.' dedi.

Topaca, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Toplantıda, vali yardımcıları Kemal Karadağ ve Ali Sözen, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal ile ilçe kaymakamları, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve milli eğitim müdürleri de yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Topaca, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemini sorunsuz başlatmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Okulların ihtiyaçlarının tamamlandığını ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Topaca, geçen eğitim-öğretim döneminde ciddi bir sorunla karşılaşmadıklarını dile getirdi.

Şu anda 360 okul projesiyle 10 bin 500 derslik inşaatının devam ettiğini bildiren Topaca, bunlardan yaklaşık bin 500 dersliği pazartesi günü itibarıyla eğitime açacaklarını ve takip eden her ay da ortalama bin 500 dersliği kullanıma hazır hale getireceklerini kaydetti.

Topaca, 'Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda 2019-2020 eğitim öğretim dönemine kadar Ankara'da bütün okullarımızda tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz.' dedi.