Antalya deplasmanından dönen Ankaragüçlü taraftarları taşıyan deplasman otobüsü, Afyonkarahisar yakınlarında, arkadan çarpan bir otomobil nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada, biri 17 diğeri ise 19 yaşında olduğu öğrenilen iki taraftar hayatını kaybederken, 23 kişi de yaralandı. Acı olay, kulübün resmi internet sitesinden duyuruldu. Kazada hayatını kaybeden taraftarların Mert Turgut Çakır (17) ve Eren Açıkgöz (19) olduğu öğrenildi. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Abdil Erkan'ın yapılan kontrolünde 0.93 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Süper Lig'de dün oynanan Antalyaspor-MKE Ankaragücü maçını takip etmek için Başkent'ten Antalya'ya giden Ankaragüçlü taraftarları taşıyan otobüs, 4-2'lik Ankaragücü galibiyetinin ardından dönüş yolunda, Afyonkarahisar yakınlarında şarampole devrildi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, 'Spor Toto Süper Lig'de oynanan Antalyaspor-MKE Ankaragücü maçını izleyen Ankaragücü taraftarlarını taşıyan otobüsün deplasman dönüşü kaza yapması sonucu, 2 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda taraftarın da yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybeden taraftarlara Allah'tan rahmet; aileleri ve MKE Ankaragücü camiasına başsağlığı, kazada yaralananlara acil şifalar dileriz.' denildi.