ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE ATAMA TİYATROSU

2017 Yılı il içi atamalarında Rehberlik Öğretmenlik atamalarında örneği görülmemiş bir uygulamaya tanık olduk. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü 3 yılı dolmayan bir öğretmeni nasıl il içi ataması yapılacağını ve norm açığı olmayan bir okula nasıl atama yapılacağını gösterdi. Eğitim çalışanları olarak yetkililerden açıklama ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Tiyatro şöyle gerçekleşti;

Muratpaşa Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber öğretmeni Eda YÖNTEM , il içi atama başvurunda bulunmuş fakat kurumunda 3 yılı dolmadığı için atama başvurusu Muratpaşa İlçe Mem tarafından reddedilmiştir. Buraya kadar normal. Ancak Atama sonuçları açıklanınca bir bakıyoruz Rehber öğretmeni Eda YÖNTEM ‘in ataması Kepez Hüseyin AK Ortaokuluna çıkmış. Bu atamanın nasıl yapıldığına dair tek yapılan açıklama ‘Bakanlığın hatası’ olduğudur. Bu arada Kepez Rehberlik Araştırma Merkezinde Rehber Öğretmen Ferihan Reha CEYLAN ,Eda YÖNTEM’in atamasın nedeni ile açık norm kadro oluşan Muratpaşa Rehberlik Araştırma Merkezine çıkıyor.

Listeler yayınlanıyor tüm eğitim çalışanları tarafından bu durum görünüyor başlıyor sözlü itirazlar, sendikal görüşmeler , ancak tek alınan sonuç şu; Rehber öğretmeni Eda YÖNTEM ‘in atamasının iptal edileceği ve Rehber Öğretmen Ferihan Reha CEYLAN’ın atamasının iptal edilmeyerek Muratpaşa Rehberlik Araştırma Merkezinde çalışmaya devam edeceği açıklanıyor.



Şimdi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkililerine Soruyoruz;

1. 3 yılı dolamayan bir öğretmen (başvurusu red edilse dahi ) nasıl ataması yapılıyor?

2. Eda Yöntem’in atama kararnemesi iptal edileceği gibi Ferihan Reha CEYLAN’ın da kararnamesinin iptal edilmesi gerek miyor mu?

3. Bu yöntemle Ferihan Reha CEYLAN normu olmayan bir kuruma ataması yapılmış oluyor. Bu sizce yasal bir durum mudur?

4. Atama sonucunda Eda Yöntem’in atama kararnemesi iptal edilse bile Ferihan Reha CEYLAN görevine başlıyor. Bu durum kurumda Eda Yöntem’in norm fazlası olması anlamına geliyor. Ve ilk yapılacak norm fazlası atamasında (3 yılı dolmayan) Eda Yöntem’e tayın hakkı doğuruyor. Bu açıdan bakıldığında Eda Yöntem’ RAM dan kurtarma operasyonu gibi görün müyor mu?

5. Muratpaşa Rehberlik Araştırma Merkezinde bir rehber öğretmen norm fazlası olması ile 4-5 ay (Norm fazlası öğretmen ataması yapılacağı aya kadar ) bir kişinin fazla maaş alması kamu zararı değil midir?

6. Ferihan Reha CEYLAN’ın hakkı olamayan bir kuruma ataması yapılması ile kendinden düşük puanı olan rehber öğretmenlerin atama sonucunudaetkilemesi ilgenelinde haksızlığa neden olması durumu sizleri rahatsız etmiyor mu?

7. İki öğretmeninde Eğitim-Bir- Sen üyesi olması sizce anlamlı mı?


Eğitim Çalışanları Antalya il Milli Eğitim Müdürlüğünü bu konuda uyardı  ve gerekli yasal işlemleri başlatacağını beyan ederek , yaptığı yanlıştan bir an önce vaz geçmesini istiyor.

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net