Tuzla Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ,Çanakkale ilimizin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremlerden sonra Japon Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori MORIWAKI tarafından ‘’Depreme Hazır mısınız ? ‘’konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

MORIWAKI ; deprem büyüklüğü ,deprem şiddeti ,ülke ve dünya genelindeki fay hatları gibi teknik bilgilerin yanı sıra Türkiye ve Japonya arasındaki temel yapı ve deprem yönetmelikleri konusundaki farklılıkları ve olası bir deprem esnasında alınması gereken önlemler konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Morıwaki , özellikle İstanbul’da beklenen olası deprem konusunda teknik açıdan bilgilendirme yapmanın yanı sıra öğrencilerimizin bu konuda bilinçlenmesine yardımcı oldu.

Okul Müdürü Erdem VURAL; “Ülkemiz büyük oranda fay hatları üzerine kurulmuş vaziyette. Depremi önleyemeyeceğimize göre onunla yaşamasını bilmek durumundayız. Özellikle uzmanlarımızın 30 yıl içindi büyük bir deprem beklentisi olduğu yönünde açıklamaları bizleri korkutuyor. Ancak Korkmadan tedbirli olmakta fayda olacağını düşünüyorum.

Yapılarımızın deprem dayanıklılığı ciddi bir soru işareti.” İfadelerini kullanırken. Moriwaki ye de öğrencilere vakit ayırdığı ve sosyal sorumluluk projesi kapmasında duyarlı davrandığı için teşekkür etti.