AT İZİ İT İZİNE KARIŞTIRILIYOR

İinonu Üniversitesinde aralarında rektör yardımcıları, dekan vekilleri ve yüksekokul müdürlerinin bulunduğu 27 akademisyen gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan akademisyenlerden bazılarının haksız yere gözaltına alındığını ifade eden STK'lar; 'Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi zaman zaman 'at izi it izine karıştırılmış', kimi art niyetli çevrelerce asılsız iftira ve ifadelere dayanarak yer yer keyfi uygulamaların ve kurum ici hesaplaşmaların aracı haline getirilmeye çalışılmıştır' dedi.

 

İnönü Üniversitesi’nde görevli aralarında rektör yardımcısı, dekan vekili ve bazı meslek yüksekokulu müdürlerinin de bulunduğu 27 kişinin FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösteren bazı sivil toplum kuruluşları İnönü Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret ederek, operasyona tepki gösterdiler.

Rektör ziyaretinin ardından, saat 11.58’de BİLSAM’ın mail adresinden basın kuruluşlarına “Sayın Yetkili; Malatya Sivil Toplum Kuruluşlarınca yapılan basın metni,imza atan STK’lar ve görsel ekte yer almaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.” notuyla bir bildiri metni ile “imzacı kuruluşların” listesi elektronik posta ile gönderildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından karşılanan grup adına, “Malatya Sivil Toplum Temsilcileri” imzasıyla yapılan açıklamada şu iddia ve görüşlere yer verildi;

“Bilindiği gibi 40 yıldır milletimizin samimiyet ve fedakârlığını suistimal ederek millet ve devlet içinde çöreklenen ve dolaylı dolaysız tüm milletimizi mağdur eden FETÖ/PDY yapılanması bu millete yapılabilecek en büyük kötülüğü de 15 Temmuz gecesi yüzlerce insanımızın şehit olmasına ve binlercesinin yaralanmasına sebep olan darbe teşebbüsü ile yapmıştır.

Ancak 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin dik duruşu sayesinde tarihe “Darbe” olarak değil “15 Temmuz Halk Devrimi” olarak geçmiştir. Bugüne kadar vesayet odaklarınca küçümsenen ve denkleme dâhil edilmeyen milletimiz o gece hem kendi hem de devletinin kaderine sahip çıkmıştır. O günden bugüne FETÖ’ye karşı başlatılan devletten tasfiye mücadelesine milletimiz çok büyük oranda destek vermiştir.

Ancak bu mücadele verilirken Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi zaman zaman “at izi it izine karıştırılmış”, kimi art niyetli çevrelerce asılsız iftira ve ifadelere dayanarak yer yer keyfi uygulamaların ve kurum içi hesaplaşmaların aracı haline getirilmeye çalışılmıştır. Bu üzüntü verici operasyonlardan biri de maalesef dün (09.11.2016) Malatya’da gerçekleştirilmiştir. Düşünsel yapısı ve cemiyet mensubiyeti kamuoyunca yakından bilinen ve FETÖ/PDY yapılanmasıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı üniversite yönetici ve akademisyenleri de bu operasyona dâhil edilmiştir.

Asılsız iftira ve ifadelere dayanan böylesi uygulamaların bu arkadaşlarımızın itibarının zedelenmesine yol açması bir yana başta 15 Temmuz olmak üzere bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak ve milletimizin destan yazdığı bu haklı mücadeleye gölge düşürecektir.

Biz Malatya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu mücadele sürecinde, FETÖ’ye karşı oluşan meşru zemini kendi kişisel ya da gurupsal çıkarları için kullanmak isteyenlerin olduğunun farkında olduğumuzu ve bu uygulamalara karşı sessiz kalmayacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

Son olarak FETÖ’ye karşı yürütülen mücadelenin adalet, hukukun üstünlüğü ve insan hakları ilkelerine uygun olarak ve halkımızın güvenini sarsmayacak şekilde yürütülmesi hususunda hassasiyet gösterilmesini tüm yargı, kolluk ve idari yöneticilerimize hatırlatmayı bir borç biliyoruz.”

Bu bildirinin ekinde, “İmzacı Kurum Kuruluşlar” başlığı altında 70 STK’nın isim listesi yeraldı. Listedeki isimler şunlar:

ANESİAD, ANKA, Arapgir Kadınlar Derneği, Bağımlılıkla Mücadele Platformu, Bayındır-Memursen, Benbirsen, Bihamder, BİLSAM, BİLSAM Yayınları, Birey ve Toplum Dergisi, İmam Hatipliler Derneği, Boğaziçi Derneği, Büro Memursen, Birlik Vakfı, ASKON, MİLADER, Battalgazi Muhtarlar Derneği, AYDER, DİLDER, Malatya Ortak Değerler Platformu, Malatya Süt Üreticileri Birliği, Mimarlar Odası, MAZLUMDER, MEMURSEN konfederasyonu, Meşale Derneği, Milli Türk Talebe Birliği, MÜSİAD, Niyazi Mısri Vakfı, Orduzu Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Hander, Hanımeli Derneği, Diyanetsen, Eğitim Bir Sen, Eğitim Bir Sen Üniversite Şubesi, Dilekder, Empati Düşünce Topluluğu, Enerji Bir Sen, ENSAR Vakfı, Cihannuma Derneği, Radyocular Derneği, Rehber Derneği, Rışvanlılar Derneği, Taştepe Eğitim Derneği, Tecde Derneği, TEKDER, Gündüzbey Eğitim Derneği, Hakiş Konfederasyonu, Hukuki Araştırmalar Derneği, Hanımınçiftliği Derneği, Hasırcı Kültür Derneği, Hayat Vakfı, Toç Bir Sen, TOKİ Dayanışma Derneği,  Toplum Gönüllüleri Derneği, TİMAV, Hizmet İş Sendikası, Hukukçular Derneği, İHH Malatya Şubesi, İlesam  Malatya Temsilciliği, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Yazarlar Birliği Malatya Şubesi, Ulaştırma memursen, TÜGVA, Kademran Dergisi, Karagöz Derneği, Konak Eğitim Kültür Derneği, YURTDER, Zeynal Abidin Vakfı, YEKSAM ve Yeşeren Umutlar.

“BİZ İMZALAMADIK!..”

Bu haberin yayınlanmasının ardından, listede ismi olan STK’lardan bazılarının yetkilileri, basın kuruluşlarını arayarak, herhangi bir bildiriye imza atmadıklarını ifade ettiler.

Bülten- malatyahaber.com

Ajans Kamu/www.ajanskamu.net

 

 

Editör Hakkında
Yorumlar

Gazete Manşetleri

  • 12°C
  • 32,50 %0.08
  • 34,78 %-0.12
  • 2.496,45 %0.48
  • 9.693 %1.77
  • 64.090 %3.41
  • 3.054 %1.77