Sözcü Gazetesi'nin başlattığı 'Atanamayan öğretmen intihar etti' yalanına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, EĞİTİM SEN, Cumhuriyet, ve Evrensel'den sonra Birgün Gazetesi de destek verdi. Olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen Birgün Gazetesi manipülasyona manşet haberi ile devam etti. Habere göre Ersin Turhan isimli bir vatandaş sınıf öğretmenliğini bitirdikten sonra atanamadığı için intihar etmişti. Oysa yapılan araştırmada Ersin Turhan'ın Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 3. Sınıf öğrencisi olduğu ve henüz öğretmen bile olmadığı ortaya çıktı. 2017 yılından sonra kaydını yenilemeyen Ersin Turhan gerekli not ortalamasına da ulaşamadığı bilgisine ulaşıldı.

İstanbul'da geçen gün intihar eden Ersin Turhan'la (31) 'Atanamayan öğretmen intihar etti, cebinden 10 lira çıktı' şeklindeki haberlerin yalan olduğu belgelendi. Sosyal medyada Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 'Sınıf Öğretmenliği' mezunu olduğu ve yıllardır atanamadığı için intihar ettiği iddia edilen Turhan'ın öğrenci belgesi ortaya çıktı. Üniversite, öğrencinin 3. sınıftan terk olduğunu ve fakülteyi tamamlamadığını açıkladı.

CHP VE MEDYASI YALAN HABERİ YAYMAYA DEVAM EDİYOR

Manipülasyona CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, EĞİTİM SEN, Cumhuriyet, Sözcü ve Evrensel imza atmıştı. Son olarak olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen Birgün Gazetesi provokasyona manşet haberi ile devam etti. Turhan'ın neden intihar ettiği araştırılıyor.

TAKVİM