TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen'in smav sorulan çalman şaibeli 2010 KPSS hakkındaki önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2010 KPSS üe 89 bin 423 kişinin kadro yerleştirmesinin yapıldığını açıkladı.

Sözkonusu atamalardan, A grubu kadro alımlan Devlet Personel Başkanlığı, öğretmen alımlarının ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığını anlatan Yılmaz 'Sınavlarda hangilerinin usulsüzlük yapıp, hangilerinin hakkıyla kazandığının 670 sayılı KHK gereğince yerine getirilecektir.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı Anayasal Suçlar Bürosu tarafından soruşturmalar devam ediyor. Smav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılan adli soruşturmalar da devam ediyor ve henüz soruların ne şekilde hukuk dışı olarak elde edildiği saptanamadı. Somut tespitler ortaya çıktığında sorumlular hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır' dedi.

Elif Doğan Türkmen de Bakan Yılmaz'ın cevabına ilişkin yaptığı değerlendirmede; kopyacılar yüzünden, yüksek puan almalanna rağmen binlerce kişinin atamasının yapılamadığına ve bakanın bu konuda bir açıklamada bulunmadığına dikkat çekti. Türkmen; 'kopyacılar yüzünden ataması yapılamayan ve mağdur edilenlerin bu mağduriyetleri giderilmeli ve söz konusu sınavı hakkıyla kazananlar da mağdur edilmemelidir.' dedi.

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net