AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Okulların eğitimine ara verilmesi nedeniyle aylıksız izne ayrılan MEB personellerinden tatili fırsat bilip göreve başlamak isteyenlere kötü haber MEB göreve başlatacak ancak okullarda eğitim öğretim görevi olmadığı için maaş ve ek ders ücreti dahil herhangi bir ücret ödemeyecek. 

Ülkemizin geçirdiği bu zor süreçte Konu ile ilgili Bakanlığın bir yazısı olmasa da İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu durumu bir fırsata çevirmek isteyenlere kesinlikle müsamaha göstermeyecekleri belirtiliyor.

Doğum izni sonrası göreve başlayanlarda da göreve başlatılacaklar ancak eğitim öğreti mfaaliyeti olmadığından ek ders ücreti ödemesi yapılmayacaktır. 

Konu sosyal medyada da gündem geldi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Özgür Eğitim Sen Genel Sektreteri Ali AYDIN;

Olağanüstü bir sürecin içindeyiz ve şakası yok... Kim gücenecekse gücensin kim alınacaksa alınsın... Bu şartlarda öncelik daima ihtiyaç sahiplerinindir. Evine ekmek götüremeyenindir, dezavantajlı çalışma koşullarında 3-5 kuruş kazanmaya çalışan çalışanlarındır...
Bilhassa tüzel kişiliklerin kuşatıcı sorumluluk ile hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Ekstranın kavgasının verileceği değil mazlumun, mağdurun sesi olunacak zamandır bu zaman....

Aylıksız izinde olan personel Covid-19 sebebi ile verilmiş olan araya binaen göreve dönme başvurusunda bulunuyormuş...
Allah bu millete daha büyük felaketler göstermesin her yere nüfuz eden bu fırsatçılık ile ayakta duramayız. Allah muhafaza!

açıklamasında bulundu.