Öğretmen haber kapsamındaki iddialara göre, “Proje Okul” çalışmaları çerçevesinde Fethiye İmam Hatip Lisesi okul müdürü kendi ekibini kurmak üzere öğretmenlerden diğer okullara nakil için dilekçe talebinde bulundu. Bu arada okul müdürü hakkında başka işlemler nedeniyle başlatılan müfettiş soruşturması kapsamında görevden alma kararı verildi.

Yaşanan gelişmelere tepki veren Muğla Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, 33 öğretmen bulunan okuldan 14 öğretmenin 1 yıl sonra hukuksuz bir şekilde Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine alındığını belirtti. Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin “Proje Okulu” kategorisine alınması ve okul müdürünün öğretmen kadrosunu değiştirmek için yaptığı hukuksuz girişimlerin yaşanan sorunların başlangıcı olduğunu belirten Uçak, sorunun çözümü için sendikanın durumu Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yetkililere defalarca aktardığını söyledi.

Öğretmenler hakkında herhangi bir inceleme ve soruşturma bulunmamasına karşın 14 öğretmenin il emrine alınmasının hangi kıstaslara göre, kim veya kimler tarafından belirlendiğini soran Uçak, söz konusu öğretmenlerin tek ortak özelliğinin ise, okul müdürü ile sorun yaşaması olduğunu belirtti.

Usulsüz ve Sahte Dilekçeler Üzerinden İşlem Yapıldığı İleri Sürüldü

Öğretmenler ile yapılan görüşmelerde bahsi geçen dilekçelerin 1 yıl önce bazı öğretmenlerin okuldaki sorunlardan uzaklaşmak için Fethiye'deki başka bir okula kadrosuyla atanmak istediği için verdiğini aktaran Uçak, 3 öğretmenin ise herhangi bir dilekçe vermediğinin tespit edildiğini kaydetti. Bu durumun ise Muğla Valiliği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın usulsüz ve sahte dilekçeler üzerinden işlem yaptığını gösterdiğini vurgulayan Uçak, Eğitim-Bir-Sen olarak yapılan işlemin haksız ve hukuksuz olduğunu ifade ettiklerini dile getirdi.

İlgili Kurumlara ve Yetkililere Seslendi

 

Söz konusu haksız ve hukuksuz yanlışlığın acilen düzeltilmesi gerektiğine dikkat çeken Uçak, devletin verdiği hassas görevlerin sorumsuzca kullanılması ve makamın gücünün giyotin gibi çalıştırılmasının toplumda büyük tepkilere ve sosyal maliyetlere neden olacağını vurguladı. Eğitim-Bir-Sen olarak haklı olanların mağdur edildiği bu kararı protesto ettiklerini ifadeden Uçak, Cumhurbaşkanlığı'ndan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, Muğla Valiliği'nden ve yargıdan böyle bir karara karşı devlet reflekslerini çalıştırmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.