Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

'Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı vardır. Sıkılı yumruklar açılmalı, gerginlikle azaltılmalıdır, gönüller alınmalıdır. Kabus bulutları dağıtılmalıdır. Türkiye'mizin ufku perdeleyen ne varsa bertaraf edilmelidir. Tereddütle geçirecek zaman kalmamıştır. Türkiye'nin katılaşan sorunlarının çözümü konusunda herkesin söyleyecek bir sözü muhakkak vardır. Yeter ki samimi olsun, ortak akla saygı duyulsun, iyi niyet hakim olsun. Kutuplaşarak mesafe alamayız. Ya bir olup zalimlerin oyunu bozacağız, ya da bozguna uğrayacağız.

Herkes aklını başına almalıdır. Gidecek başka ülkemiz yok. Bizim kaybedecek bir devletimiz, kaybedecek bir vatandaşımız yoktur. Unutulmasın ki birlikte çok daha güçlüyüz. MHP olarak safımız Türkiye'nin safıdır. Bir olmalıyız, beraber olmalıyız. İstersek irademizi perçinlersek başarırız.

Günlük siyasi kaygıları bir kenara bırakmamız lazım. Egoların bencilliğinden çıkmak acil bir ihtiyaçtır. Geleceğimizden tasarruf edemeyiz. Gerekli dersler çıkarıldı, önümüze bakmalıyız. Hayallerimizin sınırı yoktur. Biz Türk milletiyiz, biz Türkiyeyiz, 1000 yıllık kardeşliğin bakiyesiyiz.

31 Mart seçimlerinden dolayı grup toplantılarımıza ara vermek zorunda kalmıştık. Türkiye zorlu bir seçim sürecinden çıkmıştır. 31 Mart'ta milletimizin verdiği mesajları analiz edip, yorumladık. 31 Mart'ın kazananı açık ara Cumhur İttifakı'dır. Bu gerçeği inkarı mümkün değildir. MHP saygıya, tebriğe layık bir başarıya imza atmıştır. 31 Mart seçimleri düğümü çözmüş, hükmü vermiştir. 31 Mart'tan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi güçlenerek çıkmıştır. Türk milleti iradesini göstermiş, kararını vermiş, konuyu kapatmıştır. Buna hürmet etmek asıldır.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

31 Mart'tan hemen sonra iki tartışma konusu hemen tezahür etmiştir. Birisi İstanbul seçimlerinin akıbetiyken, diğeri Cumhur İttifakı'yla ilgili spekülasyonlardır. YSK, haklı ve meşru itirazları görüşmüş ve adaletli kararıyla milletimizin yüreğine su serpmiştir. YSK oyçokluğuyla hakkın, halkın sesi olmuştur. YSK'nın söz konusu kararına saygı duyuyoruz. Herkesten aynı tavrı bekliyoruz. YSK'nın kararını karalamak, çarpıtmak, çete üyesi, hukuk cinayeti demek kirli bir ağızdır, yanlış bir değerlendirmedir.

BUNLAR ZİLLETE FİGÜRANLIK YAPANLAR

31 Mart'tan sonra Cumhur İttifakı'nın budanmasını, karışmasını hatta kopmasını arzulayan münafık çevrelere cesaret gelmiştir. Zillete figüranlık yapanlar tepkilerini teker teker vermiştir. Bunlar mayalarına uygun olanı yapmıştır. Bu kimliksizlere çok görmüyoruz, içtikleri sütün gereğini yapmışlardır. Bunları çok da ciddiye almıyoruz ama sırtı kaşınan keçiler gibi oraya buraya sürtünmeye başlıyorlar. Zaman zaman gevşeyen vidalarını sıkmak, anladıkları dilden konuşmak mecburiyet hali alıyor.

DIŞ POLİTİKADA OPERASYON ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

S-400 alacağız diyoruz bedeli ağır olur diyorlar. F-35 alırız diyoruz, S-400 aldığınızda uçuramazsınız diyorlar. Bir yandan NATO'dan çıkarırız tehdidiyle irademize pranga vurmaya çalışıyorlar, diğer yandan NATO zirvesinde sevimlilik gösterisi yapıyorlar. FETÖ elebaşını verin diyoruz, siyasi baskıya uğrayan Sünni Müslümanlar olarak gösteriyorlar. Doğu Akdeniz'de önümüzü kesmek için plan üstüne plan yapıyorlar. Türk tarihinin hiçbir döneminde soykırım yoktur, diğer tarafta sözde soykırım anma günü düzenliyorlar. İşlerine gelmediğinde Türkiye'ye ekonomik yaptırımla gözdağı veriyorlar. Demokrasi diyorlar Venezuela darbesine destek veriyorlar. Terör örgütlerini kışkırtıyorlar, Suriye'de istikrarsızlığı diri tutuyorlar. İnsan hakları diyorlar, insan katillerine yardım ediyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NU YERDEN YERE VURDU

Gücümüzü sizin tanımadığınız, bilmediğiniz Türk milletinden alıyoruz. Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. 

Dün CHP genel başkanı İmamoğlu'nun Belediye binasına T.C tabelası asması için bana 'kapak olsun' dedi' boynuna beraat belgesini asarsın. Kapak sana çoktan oldu. Önce TC tabelasını asarlar sonra YPG bize mi saldıracak deyip arkadan iş çevirirler. Yargıya çete diyen genel başkan gel dokunulmazlığı kaldıralım de. İlk oyu ben vermezsen namerdim.