Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube başkanı Muammer KARAMAN Eskişehir'de merkezi sınavla öğrenci alacak olan liselerin belirlenme biçimine tepki gösterdi.

Muammer KARAMAN Sosoyal medya hesabındna yaptığı açıklamada: 'Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK açıkladığı Vizyon belgesinin tersine hareket ediyor' dedi. 

İşte KARAMAN'ın o açıklamaları:

Okullarımıza sınavla öğrenci alan okul niteliği kazandırırken çok iyi düşünmek lazım. Eskişehir’de son dakikada sınavla öğrenci alan liseye dönüştürülen okulumuzla birlikte 71 Evler Mahallesi ile Deliklitaş Mahallesine kadar olan geniş meskun alanda çocuklarımızın adrese dayalı olarak gidebileceği Anadolu Lisesi sayısı artık sadece birdir. MEB, gençlere zaman bırakıp daha güvenli bir ortam sunacak, şehrin trafik yükünü azaltacak, aileleri ekonomik yükten kurtaracak adrese dayalı bir okul kayıt sistemi kurma hedefinin tam tersi uygulamalardan vazgeçmelidir.

Eskişehir’de sınavla öğrenci alan okul sayımız hali hazırda olması gereken sayının üstünde ve bunun sancısı hissediliyorken buna yeni bir okul daha ilave etmek, yanlışlığı aşikar bir eylem olmuştur.