Bakan Yılmaz, Çankaya ilçesi Çayyolu semtinde Bilnet Okullarının resmi açılış törenine katıldı. Okulun hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, ülkenin eğitim zincirine yeni bir halka daha ekleyen okulun yöneticileri Osman Öztürk ve Fatih Öztürk'e teşekkür etti. Yılmaz, bir ülke için yapılabilecek en önemli yatırımın eğitim olduğunu vurgulayarak, 'Hem devlet okullarında hem de özel sektör eliyle açılan okullarımızla gelecek nesillere eğitim alanında birden çok seçenekle birlikte kaliteli eğitim vermeyi amaçlıyoruz' dedi. Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın okullarda ikili eğitimin kaldırılması talimatını verdiğini hatırlattı.

'58 BİN DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR'

Yılmaz, 'Bu talimatı verdiğinde 77 bin dersliğe ihtiyacımız vardı. Geçen süre içerisinde sadece bir yılda özel sektörün açmış olduğu okul bin 700'ün üzerinde. Şu anda ikili eğitimi kaldırabilmek için 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bunun da çoğunluğu 30 büyük ilde ama ihtiyacın büyük olduğu ilk üç il İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa' bilgilerini paylaştı. Yılmaz, Ankara'da yaklaşık 10 bin derslikli okul yapımının sürdüğünü bildirerek, 'Önümüzdeki yıl bu dersliklerin yapımı bittiğinde Ankara'da ikili eğitimi ortadan kaldıracağız' dedi. Bilfen Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk de eğitim sektörüne yeni bir okul markası kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

3D İLE DERSİ İZLEDİ

Bakan Yılmaz, öğrenci ve okul yöneticileri ile Bilnet Okullarının açılış kurdelesini kesti. Yılmaz, okulda incelemelerde bulundu ve üç boyutlu eğitimin verildiği sınıfta 3D gözlük ile fen bilimleri dersini izledi.