Müfettiş alımalrında fetöcülerin listelere sızdığı ve pkk sempatizanı isimelrin müfettişlik sınavını kazandığı bilgilerinini kamuoyunda yankılanması üzeirne MEB Müsteşarı Yusuf TEKİn twitterdan yaptığı açıklamayla olaya el koyduğunu orta koymuş oldu. 

Müsteşar Yusuf TEKİN'İn bu hamlei endişeleri giderip kamuyounu rahatlatsa da ortaya ayrıca garip bir durum daha çıkmış oldu. 

KKanan adayların internet sitesine girdiklerinde 'atanmaya hak kazandınız' ibaresi bulunduğu, bunun tüm soruşturmaların tamamlandığı anlamı taşıdığı ve bakanlığın sonuçları komple iptalden başka seçeneği olmadığı ifade edildi. Bir başka görüşe göre ise Bakanlık Müfettişliği sınavını geçen 475 kişinin yeniden değerlendirileceği ve güvenlik soruşturmasına tabii tutulacağı yönünde.

Kulislerden gelen bilgilere göre Fetö ile kuvvetl bağı olduğu bilinen, PKK sempatizanı olduğu bilinen birçok kişinini lsitede yer aldığı ve listenin yarsına yakının eleneceği ifade ediliyor.

MEB işler sarpa sarmadan Müfettişlik sonuçlarını iptal etmeli ve güvenlk soruşturmasını geçen adaylar arasından gerekli şartları taşıyanları atamalıdır. 

Yoksa telafisi zor zararlar oluşacağı ve bu konunun bir süre daha kamuoyunu meşgulk etmesi kaçınılmaz görünüyor. 

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net