Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, başkanlık sisteminin kabul edilmesiyle birlikte sadece Türkiye’nin değil, Moritanya’dan, Endonezya’ya kadar tüm İslam coğrafyası, mazlumlar, mağdurların kurtulacağı için sevineceklerini söyledi.
İktidara yakın Eğitim-Bir Sen Başkanı Ali Deniz sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak olan Anayasa değişikliğinin tarihi öneme sahip olduğunu belirtti.


Anayasa değişikliği paketinin kabul edilmesiyle birlikte sadece Türkiye’nin değil bütün islam aleminin sevineceğini iddia eden Deniz “emin olun sadece Türkiye değil, Moritanya’dan tutun Endonezya’ya kadar tüm İslam coğrafyası, mazlumlar, mağdurlar sevinecek. Bunun için o tarihe kadar her birimize büyük sorumluluk düşüyor. Bir yanda küresel vesayet, bir yanda emperyalistlerin işbirlikçileriyle milletin hak ve özgürlüklerine saldıran bir vesayet. Eğer vesayetle tam anlamıyla hesaplaşırsak bağımsızlığımız da tam anlamıyla sağlanmış olacaktır. Önümüze konulan anayasa değişikliği paketi, tam bağımsızlık yolunda bize güç verecektir” dedi.


Ali Deniz şunları söyledi:


Küresel baronlar hem onların yerli işbirlikçileri, tıpkı zayıflayan vücuda virüs girmesi gibi, koalisyonlar döneminde ülkeye yerleşiveriyorlar. Bu da bize onlarca yıla mal oluyor. İstikrar bunun için önemlidir. Hem siyasal bağımsızlık hem de ekonomik bağımsızlık. Vesayet varsa özgürlük olmaz. Özgürlük olmazsa güçlü fikirler çıkmaz. Güçlü fikirler çıkmayınca da, onu bunu taklit etmek zorunda kalırsınız. Bu bağlamda 16 Nisan’ın bol ‘Evet’li sandıkların taştığı bir gün olmasını diliyor, her bir üyemizin inisiyatif alarak çalışmalarını yoğunlaştırmalarını bekliyorum.”

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net