Daha önce hayır cephesinde yer alan ve bu nedenle Partiyi FETÖcülerin güdümüne sokmakla eleştirilen BBP lideri Mustafa DESTİCi referandumda EVET diyeceklerini açıkladı.

Büyük Birlik Partisi-BBP'nin referandum kararı açıklandı. BBP'den gelen son dakika referandum kararı açıklamasına göre, 16 Nisan'da sandığa gidecek BBP'liler evet oyu kullanacak. 

BBP YİK Başkanı Hakkı Öznur'un referandumda 'hayır' oyu vereceğini açıklaması BBP'nin de 16 Nisan'da 'hayır' cephesinde yer alacağı yönündeki iddiaları güçlendirmişti. İddialar üzerine Hakkı Öznur, bir açıklama yaparak 'Anayasa değişikliğiyle ilgili şahsi fikrimi ve görüşlerimi paylaştım. Partinin kararını Genel Başkan Mustafa Destici açıklayacaktır' demişti.
Öznur'un işaret ettiği açıklama bugün BBP Lideri Destici'den geldi. Mustafa Destici bugün yaptığı açıklamada referandumda 'evet' oyu vereceklerini ilan etti.

ERDOĞAN'LA 1.5 SAATLİK İSTİŞARE

BBP referandum rengini belirlemek için uzun süredir gerek parti için gerekse partiler arası istişare halindeydi. BBP lideri referandum istişareleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmüştü. 2 Mart'ta Beştepe'de gerçekleşen Erdoğan-Destici görüşmesi 1.5 saat sürmüştü.

Destici, görüşmeye ilişkin 'Ülkemizi ilgilendiren temel gündem maddelerinin tamamı konuşuldu, gündeme geldi. Kendisi bu konuda çok anlayışlı ve gerçekten bizim açımızdan da faydalı bir görüşme oldu' demişti.