Haziran 2019

'Belediyelerin yaptığı işten çıkartmaları kınıyoruz'

Hatırlanacağı gibi Mart ayında Genel Kurulu yapılan Sağlık-Sen'in yeni Genel Başkanı Semih Durmuş seçilmişti. Semih Durmuş, önceki yönetimlerde de yaklaşık 10 yıldır Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un sosyal medyada video görüntülü yaptığı ilk açıklamaları ise bazı belediyelerdeki işçilerin işlerinden çıkarılmaları olmuştu. Durmuş, 'İşçilerimizin mücadelesi sadece ve sadece emek, ekmek ve alınteri mücadelesidir. Kimsenin emeğinin, ekmeğinin siyasi polemiklere kurban edilmemesi gerekir. Bu amaçla yapılan 'Emek ve Adalet” yürüyüşlerinin amacına ulaşacağına inanıyorum ve destekliyorum. Sağlık-Sen Genel Başkanı olarak işten çıkarmaları kınıyorum.' ifadelerini kullanmıştı.

Ağustos 2019

Kınayan Genel Başkanın Samimiyeti!

Aynı Genel Başkan, kendi sendikasında 4 yıldır görev yapan Özel Kalemi, 7 yıldır görev yapan sendikanın Basın Müşavirini ve 10 yıldır görev yapan Makam Şoförünü hiç bir gerekçe göstermeden yalnızca önceki Genel Başkanla yakın çalıştıkları gerekçesi ile işten attı. Oysa söz konusu çalışanların ekmeklerini kazanmak dışında hiç bir derdi yoktu. Personeli işten çıkartmak yerine sendikada başka bir göreve kaydırmayı bile düşünmeyen Semih Durmuş, büyük bir vefasızlık örneği de gösterdi. Öyle ki işten çıkarttığı personel ile bizzat kendisi de yıllarca birlikte çalışmıştı. Belediyelerdeki işten çıkartmaları kınayan Yeni Genel Başkanın ilk icraatının sigortalı çalışanlarıyla ideolojik olarak bir ayrışma gerekçesi bile söz konusu olamayacağı halde takındığı bu tutum samimiyetsizlik olarak değerlendiriliyor. Sırf önceki Genel Başkanın yakınında çalışmak durumunda olan bu emekçileri kapının önüne koymak yeni Genel Başkanın ilk icraatı olarak kayıtlara geçti.

kamudanhaber