Özdemir şunları kaydetti:

''Berat Kandili, günahlarımızdan arınma ve hayırlara erme noktasında Müslümanlar olarak hassasiyetle idrak etmemiz ve değerlendirmemiz gereken hayır kapısıdır. Hayır ve hasenat kapısını ardına kadar aralayacağımız bu gün, mübarek, kutlu ve mutlu olsun.

Berat (Berâet), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. İnancımıza göre bu geceyi; bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlarla vasıflandırıyoruz. Bu gece, Ramazan’a ulaşmak noktasında yolcu olan Müslümanların, Ramazan’dan önceki son dua, arınma ve makamını yükseltme gecesidir. Hızla akıp dönen ömürler, ancak böylesine geceleri idrak etmek ve kurtuluş ile dua kapılarının hakkını vermek gibi hasletlerle vuslata ulaşabilir.

Berat, aynı zamanda iştirakiyle tüm diyarları şereflendiren Ramazan’ın da muştucusu, hazırlayıcısı mesabesindedir. Ramazan için, hazırlık ve temizlik demek, umut mevsiminin de bir an önce dalgalanması, adaletin, refahın ve hakikatin her beldeye hâkim olmasına vesile olacak bir gayretin habercisidir. Berat demek, arınma demek ise, arınmak demek de, temizlenmek ve makamını yükseltmek üzere tefekkür, tezekkür ve tedebbür hasletlerini yerine getirmektir.

Kalp gözümüzü açacak, maneviyat esintisini estirecek bu gecenin hayırlara, güzelliklere ve tüm dünyada adaletin hakim ve sürekli kılınmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu gece, bizleri ‘mana’ hakkında düşünmeye, Ramazan için, ilmi, fikri ve zikri tüm hazırlıklara başlamaya sevk etmeli, dualarımızda ve namazlarımızda, tüm dünya mazlumlarını da eksik etmemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Karaman Memur-Sen ailesi olarak başta ülkemiz olmak üzere bütün İslâm âleminin kandilini tebrik ediyor, bilhassa İslâm dünyasının her beldesinde akan kanın durması için Rabbimize dua ediyoruz. Berat gecesi milletçe ve bütün âlem-i İslam olarak gerçek beraatımıza vesile olsun.''