Ayakları altına Cennet serilen, şefkat abidesi, karşılıksız sevginin kaynağı ve sonsuz saygının adresi, fedakârlığın ve bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerimizi hatırladığımız özel bir günün içerisindeyiz.

Cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sabrın sembolü olan annelerin gelecek nesillerin hazırlayıcısı olduklarından; aile ve toplum hayatımızda çok önemli bir yeri bulunmaktır.

Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir.

Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır.

Bilinmelidir ki; kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip, kişisel bütünlük içinde hayatına yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin yetişebilmesi annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerideki gayretleriyle mümkün olacaktır.

Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır.

Bunun yanı sıra hem maddi, hem de manevi hayatımızda annelerimizin yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır

Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır.

Elbette sevgi ve merhametin, şefkat ve ilginin yeri doldurulamaz temsilcileri olan annelerin haklarını ödemenin kolay olmadığı da herkesçe anlaşılmalıdır.    

Tarihin her döneminde, milletimizin bağımsız olabilmesi ve varlığını devam ettirebilmesi için canından vazgeçen aziz kahramanların da anneleri olduğu göz önüne alındığında, geleceğe yönelik ümitli bekleyişimizi mutlaka muhafaza etmeliyiz.

Öte yandan bulduğumuz her fırsatta övündüğümüz, ecdadımız tarafından bize emanet edilen şanlı tarihimizin ardında da annelerin olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Kutsal kabul ettiğimiz değerler uğruna toprağa düşen canların kor ateş düşürdüğü yüreklerin sahibi olan annelerimizi; şehit annelerimizi de hatırlatmak isterim.

O ayakları öpülesi analar kimi zaman Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu vatan yapan, kimi zaman da Kocatepe’de bu topraklardaki varlığımızı perçinleyen cengâverlerin varlık sebepleri olmuşlardır. Kimi zaman da sütten kesilmemiş bebeğini sırtına alarak cephane taşıyan, kahramanlık abideleri olarak karşımıza çıkan annelerimizi de unutmak ihanet ile eşdeğerdir. 

Bugün, vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın annelerinin de asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. 

Karşılıksız sevginin, emsalsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin bu anlamlı günle sınırlı kalmadan; her zaman hatırlanılması, anılması ve layık oldukları manevi ilgiyi görmeleri en samimi dileğimdir. 

Hayat tecrübeleriyle geleceğimizi şekillendiren; bize sevgiyi ve sevmeyi öğreten, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayan, bizleri güçlü kılan, imrenilecek bir tahammülle yetişmemizi sağlayarak dünyanın en yüce görevini yerine getiren annelerimizi  en kalbi duygularımla selamlarken,

Atatürk'ü bu millete armağan eden Zübeyde Hanımın, milli mücadele kahramanlarımız Nene Hatun, Kara Fatma ve Gördesli Makbulelerin ve şanlı bayrağımızın gölgesi altında nefes almamıza vesile olan tüm aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ile o kocaman yürekli analarının önünde saygıyla eğiliyor ve elleri öpülesi tüm annelerin  anneler gününü kutluyorum

Betül AYHAN

Türk Büro-Sen Çankırı Şubesi

                                                                                         Kadın Kolları Başkanı