Türk Eğitim Sen Genel başkanı Talip GEYLAN'ın Eğitim Bir Sen'in 'Aşil Tendonumuz' Açıklamasına verdiği 'Aşil Tendonunu Değil Şah Damarını Kesin' açıklamasına Eğitim Bir Sen'den cevap geldi.

Eğitim Bir Sen istanbul 3 Nolu Şube Başkan Yardımcısı İsmail YILDIRIM'dan cevap geldi. 

Yıldırım sosyal medya hesabından şu açıklama,yı yaptı;

BİRİLERİ ŞAH DAMARI DİKME DERDİNDE

Milli Eğitim, tüm beceriksizliğinin faturasını okul yöneticilerine kestiya helâl olsun !
Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Bakanlık tüm beceriksizliğinin faturasını, oransal olarak gelmiş geçmiş en dürüst, en çalışkan, en fedakar, en eğitimli, en idealist, en vizyoner, en millî,en namuslu okul yöneticileri kadrosuna ihale etmeye çalışması kabul edilemez.

Birileri çıkmış, geçmişleri çok temiz, çok becerikli, çok çalışkan, çok başarılı, çok ahlâklı, çok liyakatliymiş gibi bir algı oluşturarak, büyük çoğunluğu sınavla müdür olmuş olan mevcut okul yöneticilerini suçlaması tam bir aymazlıktır, tam bir şah kurnazlığıdır.

Hiçbir dönemde olmadığı kadar liyakat sahibidir bugünkü okul yöneticileri. Çünkü mevcut okul yöneticilerinin büyük çoğunluğunun idarecilik başlangıcı sınava dayanmaktadır. Bir kısmı ise sınav artı mülakat şeklindedir. Sınavı kazanarak müdür olmuş olanları, bakanlık yönetmelik değiştirerek, mevcut sınavla atanan müdürleri, mülakatla tekrar atama yapmışsa bunun sorumlusu mevcut okul yöneticileri değildir. Okulların onca iş yükü varken, birçoğu sınavla yönetici olmuş olan ya da sınav yeterliliğine sahip, hali hazırdaki okul yöneticilerini tekrar tekrar sınava sokmanın mânası yoktur. İllaki bir sınav yapılacaksa bakanlık önce üst yöneticilerinden, kankalarından başlasın.

Geçmişte 'seni şuraya müdür yaptık'kriterinden başka bir kriter kullanmayanların, kendinden başka bir kişiye müdürlük hakkı tanımayanların, 28 şubat sonrası bir gecede herkesi görevden alanların bugün kalkıp ahlaktan, liyakatten dem vurmaları en büyük ahlaksızlıktır. Bugün hangi görüşten, olursa olsun, ahlaklı, liyakat sahibi, çalışkan, görevini yapan okul yöneticilerine hiç kimse itiraz etmemiştir, görevlerinin başındadırlar. Bugün öğretmenden daha düşük ücret aldığı halde, idealistce görev yapan okul idarecilerine dil uzatmak çok büyük saygısızlıktır.

Bugün ahlaksızlığın şah damarını kesmekten bahsedenlere şuna hatırlatmakta fayda var.


Mevcut okul yöneticilerinde ahlaksızlığın, namussuzluğun, hırsızlığın, veli, öğretmen,personel tacizcilerinin, okulları babasının çiftliği sananların, okullarda çilingir sofraları kuranların, el kıçta kapıları tekmeleyerek okul yönetenlerin, kantin, servis, kitaptan nemalananların, kafayı çekip kalkamadığı için hiçbir sabah zamanında okula gelmeyenlerin, liyakatsizlerin, yetkisini kullanarak iş yeri tacizcilerinin, vizyon ve misyonu eğitim öğretim dışında her şey olanların 'şah damarı' zaten kesilmiştir.


Pardon sizler kimlerin şah damarını kesmeyi düşünüyorsunuz?
Bununla neyi amaçlıyorsunuz?


Derdiniz şah damarı kesmek mi, yoksa kesilen şah damarını geri dikmek mi?

İsmail YILDIRIM

Eğitim Bir Sen İstanbul 3 Nolu Şube 
Başkan Yardımcısı