İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim öğretim yılının başladığı bu günlerde projeden en üst seviyede verim almak için bir toplantı yaptı. Toplantıya okul idarecilerini, Türkçe Öğretmenlerini,  3. ve 4. Sınıf öğretmenlerini çağırdı.

Toplantıya başlarken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün geçen yıl yapmış olduğu proje ve faaliyetleri içeren sunu izlendi. Akabinde basında yer alan haberleri ve o haberleri içeren gazete küpürleri gösterildi.

Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Elaydın ve Okumak Değerlidir İlçe Koordinatörü ve Göynük Orta Okulu Müdürü Faruk Kahraman proje ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Şit, Amacımız Milli ve Manevi Değerlere Sahip Yüksek Karakterli Bireyler Yetiştirmektir

Projenin temel amacının, Göynük ilçesindeki 8 ortaokul ve 7 ilkokuldaki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, öğrencilerin kendilerini rahat ifade etmelerini, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini ve bunun paralelinde milli manevi değerlerimizi özümsemelerini desteklemek istediklerini ifade eden ilçe Milli Eğitim Müdürü Şit,  Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmak   istediklerini, bu yolla öğrencilerin analitik düşünebileceğini, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade edebileceğini, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, doğruların tek noktadan değil çeşitli bakış açılarıyla ortaya çıkacağını kavramış, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

6 Yıllık Proje 3. Sınıftan 8. Sınıfa Kadar Olan Öğrencileri Kapsamaktadır

Projenin içeriği ve kapsamı ile ilgili bilgiler de veren İlçe Milli Eğitim Müdürü, Projenin İlçedeki 8 ortaokul ve 7 ilkokuldaki 3,4,5,6,7. ve 8. Sınıf öğrencilerini kapsadığını,  projenin uyguma süresi 6 yıl olduğunu,  Projede 3. Sınıftan 8. Sınıfa kadar ilçede ki her bir öğrenciye ayda bir kitap olmak üzere yılda sekiz kitap verileceğini, verilen kitabı o ay okuyup bitiren öğrenci, kitabı şu an burada bu toplantıda belirleyeceğimiz okul proje yürütme koordinatörü olacak olan Türkçe Öğretmenine, ilkokullarda da sınıf öğretmenine vererek ikinci kitabı okumak için alacak. Ayda bir kitap okuyacak olan öğrenci, dönemde 4’erden, yılda 8 kitap okuyacak. Projenin 6 yıllık bir proje olduğu düşünüldüğünde öğrenci 3. Sınıftan 8. Sınıfa kadar okuyup 8’de mezun olduğu zamana kadar en az 50 kitap okumuş olacak, dedi. Şit, bu projeyi liselerimizde de uygulamak için bir çaba içerisindeyiz diyerek projenin kapsamına liseleri de eklemek istediklerinin sinyalini verdi.

 

Şit, Bu Proje Türkiye’de Bir İlk.

ŞİT, İçinde bulunduğumuz eğitim camiasında kitap ve okuma ile ilgili yapılan çalışmalar ya sınıf düzeyinde ya da okul bazında olmuştur. Çoğu zaman da Türkiye geneli kitap toplama kampanyaları düzenlendiğini görüyoruz. Toplanan kitapların her biri farklı ve her birinin seviyesi ve içeriği farklı olabilmektedir. Bizim “okumak değerlidir” adlı bu projemizde ilçe düzeyinde her sınıf bazında her öğrenci aynı anda aynı kitabı okumaktadır. Bu anlamda diyebilirim ki bu proje Türkiye’de bir ilktir.

Projenin İlçe ve Okul Koordinatörleri Belirlendi

Okumak Değerlidir Projesinin 2. yılında Eğitim Öğretim yılına geniş katılımlı bir toplantı yaparak yıla daha hazırlıklı girmek isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Projenin İlçe Yürütme Kurulunu, her okul için Okul Koordinatörünü belirleyerek ve komisyonlar oluşturdu.

Toplantıda öğretmenlerden geçen yıl projenin uygulanışı sırasında görülen eksiklik ve aksaklıkların olup olmadığı soruldu. Projede en üst seviyede verim alabilmek için önerilerin, beklentilerin ifade edildiği projenin olumlu ve olumsuz taraflarının da konuşulduğu toplantıda,   görüş alış verişinde bulunuldu.

Verimli geçen toplantının sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Şit, toplantıya katılan okul idarecilerine, projenin koordinatörleri olan Türkçe öğretmenlerine ve projenin 3. ve 4. sınıflarda uygulayıcıları olan sınıf öğretmenlerine teşekkür etmesiyle toplantı sona erdi.