İKİ KEZ GÖREVDEN ALINDI ANCAK GERİ DÖNDÜ

FETÖ operasyonları kapsamında görevden alınıp tekrar görevine iade edilen Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural'ın eşi Cahide Vural'ın da FETÖ'nün finans kaynağı denilen Bank Asya'da müdür yardımcısı olarak görev yaparken, aynı suçlamayla gözaltına alınıp sorgu sonrasında serbest bırakıldığı öne sürülüyor. Hem kendisi hem eşi hakkındaki soruşturma süreci devam ederken Hüdai Vural'ın açığa alındıktan üç ay sonra yeniden görevine döndüğü de iddialar arasında. İddiaları değerlendiren Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Utar, Cumhurbaşkanı ve hükümetin hassasiyetle üzerinde durduğu FETÖ ile ilgili iki kez görevden alınan Hüdai Vural'ın soruşturma devam ederken görevine geri dönmesinin şaşırtıcı olduğunu belirterek, yetkililerin bunun açıklamasını yapmasını istedi.

SElLTAR: NASIL OLUYOR DA GÖREVE GERİ DÖNEBİLİYOR Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Utar, 'Cumhurbaşkanı ve hükümetin hassasiyetle üzerinde durduğu FETÖ terör örgütüyle ilgili iki kez görevden alınan Hüdai Vural soruşturma devam ederken nasıl oluyor da görevine geri dönebiliyor. Aynı şekilde eşi örgütün finans kaynağı Bank Asya'da müdür yardımcısı olarak görev yapması nedeniyle gözaltına alınması ve soruşturmasının sürmesine rağmen nasıl oluyor da devletin şirketinde yönetici olarak işe başlayabiliyor?' dedi.

Bu torpil kimden?

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında iki kez görevden alınmasına karşın her seferinde görevine iade edilen Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural'ın eşinin de Cahide Vural'ın da benzer bir yönü ortaya çıktı. İddiaya göre Cahide Vural'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Bank Asya'da müdür yardımcısı iken görevden alınarak Türk Hava Yolları'nın ortak olduğu Sunexpres'te yönetici olarak işe başladığı öne sürülüyor. İddiaları değerlendiren Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Utar, Cumhurbaşkanı ve hükümetin hassasiyetle üzerinde durduğu FETÖ ile ilgili iki kez görevden alınan Hüdai Vural'ın soruşturma devam ederken görevine geri dönmesinin şaşırtıcı olduğunu belirterek, yetkililerin bunun açıklamasını yapmasını istedi. FETÖ operasyonları kapsamında görevden alınıp tekrar görevine iade edilen Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural' in eşi Cahide Vural'ın da FETÖ'nün finans kaynağı denilen Bank Asya'da müdür yardımcısı olarak görev yaparken, aynı suçlamayla gözaltına alınıp sorgu sonrasında serbest bırakıldığı öne sürülüyor. Hem kendisi hem eşi hakkındaki soruşturma süreci devam ederken Hüdai Vural' in açığa alındıktan üç ay sonra yeniden görevine döndüğü de iddialar arasında.

ŞİKAYET DOSYASI VAR

İddialara göre Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine devam eden Hüdai Vural hakkında FETÖ ile işbirliği içerisinde hareket ettikleri, üyesi oldukları ve yardımda bulundukları gibi suçlamalarla hakkında bir kez daha soruşturma açıldı. Soruşturma sonrası Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde araştırmacı olarak görevlendirildi. Ancak 'araştırmacı' kadrosu iptal edilerek kısa sürede yeniden Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandığı, Vural'ın eşi Cahide Vural'ın ise Türk Hava Yolları' na ait Sunexpres'te yönetici olarak işe başladığı öne sürülüyor. Hakkındaki soruşturma devam eden Hüdai Vural ile ilgili 07 BAF 42 plakalı makam aracıyla her sabah eşini işe bıraktığı, akşam da aldığı yönünde görüntüler ve fotoğraflara da yer verilen şikayet dosyası ortaya çıktı.

İKİ KEZ GÖREVDEN ALINDI ANCAK GERİ DÖNDÜ

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Antalya Şube Başkanı Fatin Utar, FETÖ ile ilgili iki kez görevden alınan Hüdai Vural' in soruşturma devam ederken görevine geri dönmesinin şaşırtıcı olduğunu belirterek, yetkililerin bunun açıklamasını yapmasını istedi. Utar, şöyle konuştu: '15 Temmuz darbe girişimi sonrası eşi de Bank Asya'da müdür yardımcısı olan Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, eşiyle birlikte önce gözaltına sonra da açığa alındı. Üç ay sonra araya çeşitli güçlerin girmesiyle yeniden müdürlük görevine döndü.

20 Ocak tarihinde müdürlük görevinden ikinci kez alındı ancak daha kararname tebliğ edilmeden yine müdürlük görevine atandı. Eşi de Türk Hava Yollan'na ait Sunexpres'te yönetici olarak işe başladı. Ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiği bu dönemde, Cumhurbaşkanı ve hükümetin hassasiyetle üzerinde durduğu FETÖ terör örgütüyle ilgili iki kez görevden alınan Hüdai Vural soruşturma devam ederken nasıl oluyor da görevine geri dönebiliyor. Aynı şekilde eşi terör örgütünün finans kaynağı Bank Asya'da 17-25 Aralık sürecinde de sonra müdür yardımcısı olarak görev yapması nedeniyle gözaltına alınması ve soruşturmasının sürmesine rağmen nasıl oluyor da devletin şirketinde yönetici olarak işe başlayabiliyor?'

MAKAM ARACIYLA EŞİNİ HER GÜN İŞE BIRAKIYOR

Fatin Utar, Hüdai Vural' in makam aracıyla her sabah ve akşam eşini işe bırakıp almasına da tepki gösterdi: 'Devletin aracı Hüdai Vural' in özel işlerinde kullanması kanunlara aykındır ve bu yetkiyi kimden almaktadır. Konuyla ilgili acil olarak gereken inceleme ve soruşturmalar yapılarak, kamuya ait makam aracının özel işlerde kullanımı bir an önce engellenmelidir.'

KAYNAK: AKDENİZ GERÇEK Haber Merkezi