AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Yaklaşık 5 yıldır çalkantılı süreçler geçiren Büro Memur-Sen’de bugün yapılan Olağanüstü kongrede Eski Genel Başkan Yusuf YAZGAN açık ara seçimi kazanarak Memur Sen'de adeta devrim yaptı.

73 bin üyesiyle Büro Hizmet kolunda yetkili olan Büro Memur Sen'de son 2 yılda 2 genel başkan değişerek çalkantılı dönemler yaşandı. 

Kısa bir süre önce yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Büro Memur Sen'de Eski Genel Başkan'nın ilk önce görevden alındığı açıklaması, ardından yönetim kurulunda değişikiliği yapıldığı, görevden alınmadığı , önce  Genel Başkanlıktan alındığı, sonra oradan alınmadığı şeklinde Sendika Genel Merkezi ile Memur Sen Genel Merkezinden yapılan 2 ayrı açıklamayla kafalar karışmıştı. Kafa karıştıran açıklamaların ardından ise Genel Merkez, olağanüstü kongreye gidilmesi kararı almıştı.

Bugün yapılan Büro Memur Sen 5 . Olağanüstü Genel Kongrede Büro Memur-Sen’de Turan Çetinkaya, Metin Yılancı, Ahmet Sefa Özşahin’in de aralarında bulunduğu dört listenin yarıştığı seçimi eski genel başkan Yusuf YAZGAN kazandı.


Yazgan’ın listesini ise Genç Memur-Sen’in Genel Başkanı Eyüp BEYHAN deldi. Eyüp Beyhan Yusuf YAZGAN'ın listesinde yer almıyordu. 

Böylece Genel Başkan Yusuf Yazgan, Genel Başkan Vekili Bilal Oktay Çiçeklitaş, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Eyüp Beyhan, Hüseyin Yüksel, Abdullah Koyuncu, Halil Küçükdevlet ve Mustafa Kahraman seçildi.

Genel Başkan: Yusuf Yazgan

Genel Başkan Vekili: Bilal Oktay Çiçeklitaş

Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma): Eyyüp Beyhan

Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler): Hüseyin Yüksel

Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim): Abdullah Koyuncu

Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme): Halil Küçükdevlet

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler): Mustafa Kahraman

 

Son 2 yılda 2 kez çeşitli şaibelerle görevden alınan ya da alınmadan seçime gidilen Genel Başkanların yerine; eski genel başkan Yusuf YAZGAN'ın açık ara farkla tekrar seçilmesi Memur Sen 'de DEVRİM ve dengeleri değiştirecek bir gelişme olarak yorumlanıyor.

www.ajanskamu.net