Büro Memur Sen'in Son 1 yılda farklı yolsuzluk iddiaları ve ses kayıtları iddiaları ile 2 kez Genel Başkan değişimi yaşamasının ardından Sendika Genel Merkez Yönetim Kurulu, 14 Şubat 2020 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Eski Genel Başkan Yusuf YAZGAN ise seçimlerde Genel Başkanlığa tekrar aday olduğunu açıkladı.

Büro Memur Sen'in Eski Genel Başkanı Vecdi Yanbaz’ın hakkındaki birtakım iddialara ilişkin ses kayıtları nedeniyle istifa etmek durumunda kaldığı iddia edilmişti.

Vecdi YANBAZ'ın ardından ise Metin YILANCI Genel Başkanlığa gelmişti. YILANCI hakında da 5 şubat tarihinde basına yolsuzluk nedneiyle görevden alındığı haberleri düşmüş ardından sendikadan yapıalan açıklamada 'Metin YILANCI'nınhaksız-hukuksuz maddi menfaat temini şeklinde ve yolsuzlukla suçlanmasını makul ve haklı kılacak nitelikte iş, işlem ve eyleminin söz konusu olmadığı' ifade edilmişti. 

yaşanan bu olayların ardından Sendika Genel Merkez Yönetim Kurulu, 14 Şubat 2020 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Eski Genel Başkan Yusuf YANBAZ ise seçimlerde Genel Başkanlığa tekrar aday olduğunu açıkladı.

İşte Yusuf Yazgan’ın Açıklaması:


Daha güçlü Büro Memur-Sen için Bismillah.


Sendikamız Büro Memur-Sen'in çok kıymetli Başkanları, değerli delegasyon ve vefakar Büro Memur Sen Teşkilatı;


Sendikamızın Genel Merkez Yönetim Kurulu, 14 Şubat 2020 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul kararı almıştır.


Öncelikle yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulun Büro Memur-Sen teşkilatına ve tüm kamu görevlilerine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan dilerim.


Dileğim bu kongrenin birlik, beraberlik ve sendikamıza yakışır bir ortamda geçmesidir.


Bu güne kadar teşkilatımız ve delegelerimizin iradesine saygı duymuş kurucu üye olarak, bu kongrenin kardeşlik ve hakkaniyet içinde geçmesi için üzerime düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.


Kıymetli Büro Memur-Sen teşkilatı;


Yapılacak olan bu Olağanüstü Genel Kurulda, sendikamız bayrağını bıraktığımız yerden daha yukarılara taşımak için, Büro Memur-Sen'i hayal ettiğimiz daha güçlü bir hale getirmek için, sizlerin desteği ve talebi doğrultusunda Büro Memur Sen GENEL BAŞKANLIĞINA adayım.


Sendikamızın yarınlarını daha güzel olması için el birliği ile mücadele edeceğiz. Bir ve beraber olacağız. Adaletten ayrılmadan tek yumruk olarak kamu görevlilerimizin daha iyi şartlarda çalışması için ter dökeceğiz. Ben değil, biz olacağız, iri olacağız, diri olacağız.


Nefsani duygulardan uzak durarak Büro Memur-Sen'inimizi yeni ufuklara taşıyacağız. Bu onurlu ve şerefli görevi teşkilat mensuplarımızın, delegelerimizin, kamu görevlilerimizin desteği ile daima istişareye açık olarak, ben yaptım oldu zihniyetine karşı çıkarak yürüteceğiz.


Bu duygularla siz değerli dostları en kalbi duygularla selamlıyorum. Allâh herkesin kalbine göre versin, doğruların yolunu açsın.


Sefer bizim, zafer Allah'ındır. Selam ve Dua ile...