Memur Sen'in uzun yıllardır yumuşak karnı olan Büro Memur Sen'in Seçimleri Sona Erdi.

Mevcut Genel Başkan Yusuf YAZGAN'ın genel başkanlığa tekrar aday olmadığı ve Büro Memur Sen Eski Genel Başkan Yardımcısı Uğur ÜNALAN'ın da Genel Başkan adayı olduğu seçim sürecinde başka gelişmeler de yaşandı. 

Seçime birkaç gün kala Uğur ÜNALAN Genel Başkan adaylığından çekildi. Genel Merkezin genel başkan adayı olarak çıkardığı ve seçimi kazanan isim olan Vecdi YANBAZ lehine genel başkanlık yarışından çekilen Uğur ÜNALAN, Vecdi Yanbaz'ı destekleyerek  Seçimleri tek aday olarak kalan Vecdi YANBAZ'ın kazanmasını sağladı. 

Memur Sen Genel Merkez yönetimi ve Genel Başkan Adayı Uğur ÜNALAN'ın desteğini alan Vecdi YANBAZ seçimleri kazandı. 

Büro Memur-Sen Genel Merkez Yönetimi şu şekilde:

Genel Başkan: Vecdi Yanbaz

Genel Başkan Vekili: Ahmet Sefa Özşahin

Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma): Metin Yılancı

Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler): Bekin Turhan

Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim): Yıldırım Akbaba

Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme): Turan Çetinkaya

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler): Feyim Bingöl

Vecdi Yanbaz kimdir?

Vecdi Yanbaz 1975 yılında Mersinde doğdu. Memuriyet hayatına Konya Defterdarlığında başladı. Mersin Vergi Dairesi Başkanlığında gelir uzmanı olarak gÖrev yapmakta. Lisans mezunu olan Yanbaz, Mersin'de Büro Memur-Sen işyeri sekreterliği, ilçe temsilciliği ve sonrasında da Memur-Sen il yÖnetiminde aktif gÖrev aldı. Sonrasında Büro Memur-Sen Mersin Şube Başkanlığı gÖrevini yürüttü. Büro Memur-Sen'de Genel Eğitim Sekreterliği gÖrevini yürüten Yanbaz, şu an Büro Memur-Sen'de Genel Mali Sekreter olarak görev yaptı. Yanbaz evli ve 2 çocuk babasıdır.

Genel Başkanlık Adaylığınndan çekilen Uğur ÜNALAN ise çekilme sürecinde şu açıklamayı yapmıştı;

Değerli dava arkadaşlarım,
“Savaş zamanı barış yapanlar; savaşı, barış zamanı savaş yapanlar; barışı kaybederler”
Her birimiz için “hayallerimizin en has noktası” ve tüm “ideallerimizin yuvası” sendikamızı ömürlerimizi adayarak, terimizi akıtarak ve sabrımızı kuşanarak bugünlere hep birlikte getirdik. Hayatlarımızdan fedakârlık ederek, bedel ödeyerek büyüttüğümüz sendikamıza karşı sorumluluğumuz üyelerimize ve milletimize hizmet ahlakımızın en büyük mihenk taşıdır diye düşünüyorum. Bu ilkelerle hareket etmeye gayret eden, yıllarca üyesi ve başkanı olmaktan onur duyduğum teşkilatıma karşı hep bu yüksek sorumluluk duygusuyla layık olmaya çalıştım. Bu çabamın ve hizmetimin sizden takdir görmesi ve teveccüh bulması her zaman bizi daha fazla sorumluluk almaya yöneltti. Sendikamızın büyüme sürecinde gösterdiği ihtişamda yer almakta, imza atmakta önemliydi daha fazla büyüme sancıları çektiği dönemlerde de sorumluluk yüklenip insiyatif kullanmakta çok değerliydi. Bir kardeşiniz olarak her safhada sendikamın hayrı, sulhu ve selameti neyi gerektiriyorsa onu yapmaya özen gösterdiğimi sizler çok iyi biliyorsunuz. Sizin ver dediğiniz kavgayı verdik, dur dediğinizde de suhuleti yol bildik.
Kıymetli kardeşlerim, sendikamızın bu olağan kongre sürecinde de aynı hissiyat ve dava bilinciyle sizlerin arzusunu azık bilerek bir yola çıktık. Sizlerle kucaklaşıp, sendikamızın dününü, bugününü ve yarınını konuştuk. İllerimize yaptığımız ziyaretlerde hepiniz gönlünüzün engin duygularla, sofranızı tüm bereketiyle bize açtınız, adamlığın, insanlığın en ihtişamlı halini yaşattınız. Tüm kardeşlerime, dostlarımıza bu ilgi ve sevgilerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Büro Memur-Sen’in daha güçlü olması için ileri çıkmakta bir erdemdir yeri geldiğinde nefsini ayaklar altına almak belki daha büyük bir erdemdir. İnsan bedelini ödemediği hiçbir erdeme asla sahip değildir. Yeri geldiğinde bedel ödeyebilenlerin dava adamı olduğunu düşünüyor, davanın da ancak bu yolla dava olarak miras kalabileceğine inanıyorum. Dün bu yola çıkarken talip olmamız gerektiğine inandık, talip olduk. Bugün hepinizin arzusunu, heyecanını ve daha güçlü bir Büro Memur-Sen beklentisini dikkatlice dinleyip, derinden hissedince şöyle düşündüm: dün, talip olmak nasıl erdemin cesaretiyse, gerçekleri öğüt belleyip fedakârlık yapmak birleştirmek için bugün de deryada katre olmanın erdemi diye düşünüyorum. Hepimizin Hocası Büyük Dava Adamı Rahmetli Erbakan Hocamızın ifadesiyle: “Bir davanın zerresi olamayanlar asla zirvesi olamazlar.” Diyorum. Bugünkü dağınık ve parçalanmış görüntünün toparlanması, aşağıda birlik beraberlik kardeşlik türküsünün yankı bulması ve ellerimizin kenetlenip bu dar günde omuzlarımızın yeniden aynı aşkla çatılması için gördüğüm gerçeğin hakkını teslim etmeyi kendime, size ve davama borç biliyorum. Ancak bu kritik dönemde gördüğüm gerçek şu ki, mevcut durumumuzun bizi yarına daha parlak, daha umutlu, daha gümrah çıkarabilmesi için gerçeklerden kaçmak yerine, nefsimize karşı bizliği öncelemek gerekir diye düşünüyor; bu süreci Vecdi Yanbaz kardeşimizin liderliğinde tamamlamanın sonrası için daha hayırlı olabileceğine dair kanaatimi sizlerle paylaşıyorum. Bu kanaate ulaşmamızı sağlayan tüm yol boyunca bana yarenlik eden, dava adamlığının en özel anlarını benimle paylaşan, bana inanan ekibime en kalbi duygularımla müteşekkir olduğumu ifade ediyorum. Konfederasyonumuz Memur-Sen’in Büro Memur-Sen’imiz için başlatmış olduğu bu seferberliğinde başladığı veçheyle hepimizin iyiliğini temin ederek tamamlanacağını, bu seçimin bu seferberliğin bir mütemmim cüzü olduğunu düşünüyorum. Yukarda paylaştığım kanaatimin de bu düşüncenin tamamı ve devamı için önemli olduğuna inanıyorum. Davamızın değerlerimizle daim değerlerimizin de erdemi en büyük sorumluluk bilen siz kardeşlerimizin sağduyusuyla kaim olacağına inanıyorum. Sonuç her ne olursa olsun, sizlerin tercihi hepimiz için baş tacı olacaktır. Rabbim hüsnü niyetlerimizi hayırlı hizmetlere tebdil etsin, tüm çalışma ve çabalarımızı kurtuluşumuza vesile kılsın.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Memur Sen'in Eski Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU döneminde de muhalif kanatta yer alan ve yeni yönetmile de pek uyuşamayan Yusuf YAZGAN ise aday olmamıştı. 

Seçim sonucunda yapılan haberlerde Memur Sen genel Merkez sitesindeki ve Büro Memur Sen siteisndeki haberlerde Yusuf YAZGAN ismine hiçbir şekilde yer verilmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bİrlik beraberlik mesajalrının verildiği kongrede Eski Genel Başkana yer verilmemesi ise Büro Memur Sen'İn niçin Memur Sen'İn yumuşak karnı olduğunu da göstermiş oldu.

İşte sitelerde yer alan o haberler;