Milli Eğitim Bakanlığı, bölgelerin sektör ve ihtiyacına göre 'tematik liseler' açmak için harekete geçti. Örneğin Bursa'da otomotiv, Kars'ta hayvancılık, Samsun'da 'Tıbbi Cihaz Teknojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' açılacak.» Gamze KOLCU » 6. sayfadaBursa'da otomotiv Kars'ta hayvancılık MEB, bölgelerin ve sektörün ihtiyaçlarına göre 'tematik meslek liseleri' kuruyor. Tek alanda markalaşacak liseler 30 şehirde açılacak.

TEMATIK MESLEK  

MİLLİ Eğitim Bakanlığı hükümet programı kapsamında mesleki eğitime yönelik teşvik edici çalışmalarına devam ediyor. 53 alanda 205 dalda eğitim veren meslek liseleri için yeni model geliyor. 1 Eylül 2016'da çıkan Özel Program Uygulayan Proje Okulları Yönetmeliği'nde yer alan 'Tek alanda eğitim yapan meslek lisesi açılabilir' maddesi doğrultusunda 'tematik meslek liseleri' açılacak. Şehirlerin ihtiyaçlarına göre liseler açacaklarını söyleyen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay şunları söyledi:

İSTİHDAM GARANTİSİ

'Mesleki eğitime olan farkmdalığın artırılmasını ve alanında markalaşmış okulların açılmasını hedefliyoruz. Bu okullar, bulunduğu şehrin, Türkiye ekonomisine katkısı doğrultusunda, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş işgücünün sağlanmasında önemli rol oynacak. Tematik liseler tek alanda eğitim verecek. Bu okullarda eğitim gören öğrenciler alana dair tüm bilgiyi sektörle işbirliği içinde öğrenecek, daha donanımlı şekilde mezun olacak. Mezun olduğunda ise istihdamı garanti olacak.

Samsun'da 48 işletme tıbbi cihaz üretiyor. Bu nedenle Samsun'da 'Tıbbi Cihaz Teknojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' adıyla açacağız. Bursa'da otomotiv, Kars'ta hayvancılık alanlarına uygun tematik liseler açacağız.'

Gamze KOLCU/ANKARA