Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Ulaştırma Memur-Sen, Vefa buluşmasını Ankara’da gerçekleştirdi. Gündüz gerçekleştirilen Ulaştırma Memur-Sen Olağan Genel Kurulu’nun ardından gerçekleştirilen Vefa buluşması da, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve davetlilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Yalçın burada yaptığı konuşmasında örgütlülüğün önemine değindi.

“Dört tane 1’i alt alta koyarsanız 4 yapar, ancak yan yana dizip, kol kola takarsanız 1111 yapar” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İşte Memur-Sen’in yaptığı tam da bu, yan yana olmak, kola kola girmek ve bereketi oluşturmak. Medeniyet mefkuremiz bize bunu öğütler” ifadelerini kullandı. Yıllar Önce Kimse Bazı Hukuksuzlukların Giderilebileceğini Düşünemiyordu

Örgütsüz kitlelerin ‘kalbiyle buğz’la yaparak yetinmek zorunda kalacaklarını belirten Yalçın, örgütlülüğün ise, çözüm geliştirmeye, eleştiri sunmaya ve bir şeyleri değiştirmeye vesile olacak bir kuvveti oluşturduğunu belirtti.

Yıllar önce yaşanan hukuksuzluklara değinen Yalçın, “Belki de kimse on yıl önce yaşanan hukuksuzlukların, bu noktalarda teker teker bitirilebileceğini tahmin edemiyordu. Ancak teker teker, üniversite kapılarında turnikeler söküldü, başörtü zulmü sona erdirildi. Katsayı adaletsizliği bitirildi. Seçmeli din eğitimi getirildi. Kamu görevlileri Cuma günleri özgürce ibadetini yapabilecek düzenlemeler getirildi. Helal gıda tartışması başladı ve bu da çözüme kavuşturuldu. İşte bunlar, örgütlülüğün, bereketi oluşturmanın ve sözü sakınmamanın bir sonucu olarak kazanımlardır. Bunların tamamında emeğimiz ve terimiz var” ifadelerini kullandı. Yalçın konuşmasında, “Teşkilatların kurulmasına vesile olan, Akif İnan başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş olan tüm ağabeylerimize teşekkür ediyorum. Bu teşkilatı bu noktalara getiren kıymetli Ulaştırma Memur-Sen Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Değerlerimize Göre Sendikacılık Yapıyoruz

Diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık yaptıklarının altını çizen Yalçın, şöyle devam etti: “Biz sendikacılığımız, diğerlerine göre değil, değerlerimize göre yapıyoruz. 25 yılı geride bırakmış destansı bir sendikal hareketten bahsediyoruz. 25 yıllık tüm süreci incelediğinizde, başımızı yere eğecek hiçbir imza atmamıştır. Hareketimiz, daima milletinin yanında yer almış ve başı da daima dik olmuştur. Teşkilatımız yine 15 Temmuz’da da ilk tepkiyi vererek alanlardaki yerini almış ve milletinin yanında, darbecilerin karşısında mücadele vermiştir.”

Yalçın, “Teşkilatımızın en kıymetli noktası, Akif İnan’ın, bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri deyişindeki gibi, ‘Vefakar’ oluşumuzdur. Kimseyi ötekileştirmeden, emeği önceleyerek hareket edişimizdir” şeklinde konuştu. Cankesen: Ulaştırma Memur-Sen’i İleriye Taşıyacağız

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen yaptığı konuşmada, Vefa buluşmasına katılan tüm dava arkadaşlarına teşekkür etti. Memur-Sen Konfederasyonu’nun, büyük bir birlikteliği meydana getirmeyi başardığını belirten Cankesen, “1 milyonu aşkın üyesiyle Memur-Sen, Türkiye’de ve dünyada öncü sivil toplum hareketlerinden olmayı başardı. Ben ve diğer hizmet kolundaki arkadaşlarımız da bu yolculuğa büyük katkılar vermek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gece gündüz demeden yollara revan oluyoruz ve davamızı, herkese anlatıyoruz” diye konuştu.

Cankesen konuşmasında, bayrağı daima ileri taşıyacakları mesajını vererek, Memur-Sen ailesinin, Memur-Sen çınarını büyütmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Kazanımların devamı için teşkilatına seslenen Cankesen, üye çalışmalarının da önemine dikkat çekti.