Yeni kabinenin açıklanmasıyla görevine başlayan çiçeği burnunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, çalışma hayatının en önemli sorunlarının çözümü konusunda kilit isim olacak.

Ak Parti'nin daha önce söz verdiği kamuda çalışan 720 bin taşeron işçi için kadro konusunda hayli yara alan işçiler, yaralarının sarılmasını bekliyor.

Dr. Mehmet Müezzinoğlu'ndan boşalan koltuğa çalışma hayatıyla ilgili bilgi ve tecrübeli bir ismin oturmasıyla birlikte taşeron işçiler için yeni bir umut ışığı doğdu adeta.

Yıllardır kadro müjdesiyle oyalanan ve umutları yerle yeksan olan taşeron işçiler yeni bakandan şimdi açıklama bekliyorlar.

Sosyal haklardan diğer tüm haklardan mahrum edilen işçiler kamuda ki bu adaletsizliğin bir an önce sona erdirilmesini bekliyor.

Daha önce Çalışma eski Bakanı Faruk ÇElik'in defalarca kadro müjdesi verdiği taşeron işçilere müjde vermeyen hemen hemen yok gibi.

Son olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı bir sendika ziyareti esnasında taşeron işçilerle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş; 'Taşeronla ilgili Başbakanımızın talimatı var. Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Devlet Personel Başkanlığımız üzerinde çalışıyor. İnşallah tamamlandığında milletimizin huzuruna gelecek' diyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Halka ne söz verdiysek mutlaka yerine gelmiştir ama orada bir zamanlama problemi vardı. O da inşallah Maliye ve Çalışma bakanlıklarının ortak çalışmasıyla çözümlenecektir diye düşünüyorum' demişti.

Tüm bu açıklamalardan sonra iyice umutlanan taşeron işçiler, çiçeği burnunda Bakan Jülide Sarıeroğlu'ndan güzel haberler duymak istiyor.

Kamuda 15 yıldır asgari ücretle çalışan taşeron işçiler, yıllardır verilen sözlerin tutulmadığını ve bir an önce gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyor.

Kamuda görev yapan yaklaşık 720 bin taşeron işçinin gözü, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na çevrildi.

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber