Anadolumhaber yazarı Binnur GÜNAY Bylock Programıyla ilgili ilginç bilgiler verdi ve Bylock programı gibi  PKk ile haberleşme için de programın olduğunu ve bunu kullanan birçok HDP li ve CHP'lilerin olduğunu açıkladı. 

İşte Binnur GÜNAY'ın facebook hesabından yaptığı o açıklama;


Bylock’un İngilizce yazılım olmasına karşın FETÖ üyelerinin rahat kullanmalarını sağlamak amacıyla Türkçe yazılım hazırlandığı biliniyor.
Bylock yüklenen kullanıcılar ana server olarak ABD üzerinden bağlanırken, Bylock veri tabanının Kanada’da olduğu biliniyor.17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ üyelerinin telefon dinlemelerine karşı önlem amacıyla Line, WhatsApp, Viber, Kakao Talk gibi programlardan haberleştiği, ancak bu programlarda güvenlik zafiyeti oluştuğu gerekçe gösterilerek kullanımdan vazgeçildiği belirlendi.
15 Temmuz tarihinden hemen önce ise Eagle adlı programın kullanılmaya başlandığı saptandı.
Bylock'un örgüt haberleşmesine girişi OSLO GÖRÜŞMELERİ öncesine denk gelmesi bizleri şaşırtmamalı.
O kriptolu bir yazılım olan Bylock'u Türkçe yazılıma uyarlayanların eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup yazılım uzmanlarınca uygulamaya alındığı biliniyor.
Yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım bu ifadeleri kullanılmıştı.
Verilerin ABD üzerinden Kanada'da ki bir veri depoloma tesisinde muhafaza edildiği net.
İlk kuşkular Oslo görüşmeleri esnasında oluştu.
Mevcut haberleşme ağının kontrol edilebilir özelliklerinin ifade edilmesinin ardından daha geniş kapsamlı ve örgüt dinamiğine uygun kullanılabilirliği için kararlar alındı.
Şimdi sıkı duralım..
Bylock'u Fetö mensuplarının hizmetine sunan programı Pentagon yetkillerinin önerileri ve CIA'nın tavsiyesi ile sunulduğu belirlenirken, diğer taraftan da DAEŞ terör örgütün haberleşmesi için de TELEGRAM adlı HABERLEŞME SİSTEMİNİ kurmaları tesadüf değil..
Bir diğer terör örgütü PKK için de farklı bir haberleşme programı geliştirildiği ve denetimin tamamen ABD tarafından sağlandığını söylemek komplo teorisi olmasa gerek.
İstihbarat teşkilatımız tarafından PKK, YPG ve diğer terör bileşenlerinin de kendi aralarında haberleşme kaynakları üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor!
Musul harekatının ardından gelişmelerin içinde PKK terör örgütünün de haberleşme programlarının deşifre edileceği belirtiliyor!
Demedi demeyin..
Ne dedi Reis?
'Seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır.'
'İnlerine gireceğiz!'
Durum anlaşıldı mı?
Telegram’ın en önemli özelliği gizlilik koruması.
Kendi geliştirdiği bir şifreleme yöntemi kullanan sistemin gizlilik alt yapısını, ‘Kendini imha edebilen süreli mesajlar’, ‘Silinen bir mesajın karşı taraftan da otomatik olarak silinmesi’ ve 'Mesajın üçüncü taraflara iletilmesinin engellenmesi’ oluşturuyor.
Sizce PKK için tasarlanan haberleşme programını kullanan HDP'lilerin yanısıra kaç tane CHP'li üst düzey yönetici vardır?
Bekleyip göreceğiz...
Yenikapı ruhunun dezenformasyonu için çalışan odaklar dialogları sağlayan kaynakların kimlere hizmet ettiğini çok yakında göreceğiz!
CHP'nin sırf Bylock sistemi üzerinden tutuklamalara ısrarla karşı çıkmasının sırrı sizce nedir?
Pkk için geliştirilen haberleşme programına dair elde veriler bulunduğu biliniyor!
HDP'lilerden ses çıkmıyor.
Çok garip değil mi?
Çok ses gelecek çok...
Beklesinler!
Nush ile uslanmayana etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kodestir!.
Onların bilinemez zannettiğini bilenler var!.
Binnur Günay

Ajanskamu /www.ajanskamu.net