Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim kapsamında rehber öğretmenler için terör, cinsel istismar ve doğal afet gibi olaylar karşısında psikolojik destek sağlamak amacıyla “Psikososyal Önleyici Destek Programı” adıyla proje başlattı. Proje için kitaplar hazırlayıp dağıttı. Kitaplardaki başörtülü kadın resimleri bazı medya kuruluşlarınca adeta bir propaganda hareketine dönüştürüldü.

Karanlık medya, başı açık kadınların çocuklara şiddet ve istismar uyguladığı başörtülü kadınların ise şefkat gösterdiği çizimlerden rahatsız oldu. Kimisi 'Sembollerle gericilik' başlığı kimisi 'MEB’ten başı açık kadınlara bilinçli algı! Açık ise kötü başörtülü ise iyi…' başlıkları attı.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitabın içeriğine bakıldığında, travma türlerine ilişkin önleyici etkinlikler alırken, kitabın, “Cinsel İstismar” başlığı altında olumlu ve olumsuz davranışlara örnek olacak resimler yer aldı. Karanlık medya, küçük yaştaki çocuğu muayene eden başörtülü bir doktora ilişkin resimde, muayene olan çocuk ve ailesinin 'mutlu' olarak yansıtıldığını belirterek bu resimler üzerinden 'gericilik' diyerek propaganda yapmaya başladı.

Rehber öğretmenlere dağıtılan kitabın, “Doğrular ve Yanlışlar” etkinliği bölümünde yer alan çocuğunu öpen, şefkatle sarılan anne görseli yer aldı. Resimdeki annenin başörtülü olarak yansıtılması da köpürtülerek 'Açık kadınlara ayrımcılık yapılıyor' şeklinde saptırıldı.

Kitabın genelinde ne var?
Oysa MEB tarafından rehber öğretmenlere dağıtılan kitapta başörtülü, başörtüsüz, mutlu aile tablosu sergileyen fotoğraflar var. İnsanları hâlâ açık-kapalı olarak ikiye bölen zihniyetin mantığına göre herkes açık olmalı. İnsanları kamusal alan diyerek üniversite ve devlet dairelerine sokmayan, sırf başörtülü olduğu için küçük görenler bu kafadan asla vazgeçemiyor.

İşte kitaptan karaler:

 

 

 

KİTABIN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ