Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü ile ilgili belgeleriyle 4 haber yaptık .

Bir önceki haberimizde il müdürünün hırsızlık ve namussuzluk yapmakla suçladığı müdürlerin kendilerini şikayet ettiği belgeleri yayınladık .

Bu haberimizde ise cambaza bak oyununu anlatacağız .

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü , Tarım Bakanlığında uzman olarak görev yapmaktaydı.

Milli Eğitim Bakanlığının hiçbir kademesinde görev yapmayan bu kişi Diyarbakır il müdürü oldu.

Milli Eğitim camiasına yabancı olan bu kişi koltuğa oturduğu günden itibaren elinde ki ajandayı işletti .

Görevde olan tüm il müdür yardımcıları ve ilçe müdürlerini değiştirmek istedi . Çünkü ajandasında Kayapınar ilçe müdürü hariç tüm müdürlerin değişmesi yazıyordu .

Görevden aldırmak istediği ve sırasıyla aldırdığı müdürleri cambaz olarak ortaya attı !!!

Bu kişilerin yolsuzluk yaptığını , Diyarbakır öğretmenevini fuhuş yuvası haline getirdiğini , çete kurduklarını vb iddiaları tüm sahaya ve Bakanlık koridorlarına algı olarak yaydı .

Tüm bunları yaparken bir yetkili de çıkıp sormadı bu il müdürüne , madem bunlar yolsuzluk yapıyor sen BOSTAN KORKULUĞU MUSUN ? neden soruşturma açmıyorsun ?

Bu kişiler hakkında Cumhuriyet savcılığına organize suç örgütü kurmaktan şikayetçi olmuyorsun diye !!!

İl müdür yardımcılarını ve şube müdürlerini değiştiren il müdürü hemen görev dağılımda değişikliğe gitti .

İl müdürü her ortamda eğitim - eğitim - eğitim jargonu ile algıyı yönetirken , getirdiği adamları eğitim dairelerinin başına vermedi !!!

Kendisine en yakın kişileri Destek Hizmetleri , İnşaat ve İnsan Kaynakları ( öğretmen yönetici atama ) , Hukuk ve Cimer’i kendi has dairesindeki adamlara bağladı .

Zaten ilçeleri halletmişti , Diyarbakır’ın en tartışmalı ilçesi Kayapınar’a ne hikmetse dokunmadı !!!

Neden dokunmadı ?

Anlaşma yapmış olabilir mi ?????

Göreve getirdiği ve görevden aldırdığı idarecilerin CV’lerini Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri önlerine koyup incelese durumun vehametini göreceklerdir !!!

İl müdür yardımcıları ve şube müdürü görev dağılım listesine ve kişi görevde olmadığı zaman vekalet edecek kişilerin listesine bakıldığında , Milli Eğitim Bakanlığında taşra teşkilatında birazcık yönetici deneyimi olan kişiler ne demek istediğimizi anlayacaktır .

Diyarbakır kamuoyu ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri cambaza bakarken , Feysel Bey düğmeye bastı!!!

Şimdi yazacaklarımızı Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu başkanlığı ihbar olarak kabul etmelidir .

1- Diyarbakır il müdürü , kantin hesabına bakan il müdür yardımcısından açıktan 5.000 Tl istemiş midir ? Bu parayı almış mıdır ? 
Bu parayı alırken , il müdür yardımcısına şu ifadeleri kullanmış mıdır ? Bu parayla Ankara’da Bakanlık bürokratlarına yemek ısmarlıyorum demiş midir ?
Bu il müdür yardımcısının görevden alınıp ilçeye sürülmesine bu olay mı neden olmuştur ?
Feysel Bey bu parayı aldıysa Ankara’da hangi bürokratlara yemek ısmarlamıştır ?

2- Diyarbakır il müdürü ailesini Diyarbakır’a getirmediği için genellikle hafta sonlarını Ankarada geçirmektedir . Bu il müdürü hafta sonları Ankara’da olduğu zamanlarda kendisine MTSK sınav görevi yazdırıp ; usulsüz olarak bu paraları almış mıdır ?

3- Diyarbakır ilinde kurucu müdürlerin referansları kimlerdir ? Bu kişilerin göreve getirilmesinde kimler referans olmuştur ? Yeni açılacak okullara gönderilen ödenekler hangi firmalara verilmiştir ? Bu okulların servis ve kantin ihaleleri şeffaf yapılmış mıdır ?

4- Kayapınar ilçesi başlı başına bir haber ve dosya konusudur !!!


Bu ilçe müdürüne neden dokunmamıştır ?

5- Diyarbakır ilinde yakıt ihalesi neden bugüne kadar yapılmamıştır ? 
Diğer tüm iller yakıt ihalesini açık ihale olarak aylar önce duyuruya çıkmasına rağmen Diyarbakır’da bu ihale neden iptal edilmiştir . 9753 ton kömür ve 347 ton fuel-oil ihalesi neden iptal edilmiştir ? Anlaşmazlık konusu nedir !!!!!
Bu kadar büyük bir ihale iptal edilerek , zaman kalmadığı bahanesiyle bu saatten sonra 21/B davetiye usulü ile mi ihale yapılacaktır ?

6- Diyarbakır ilinde engelli taşıma ihalesini neden il müdürlüğünüz bünyesinde yaptınız !
Diğer tüm Büyükşehirlerde bu ihaleleri ilçe müdürlükleri yaparken , Diyarbakır’da neden tüm ilçeleri il müdürlüğü yapıyor !!!

7-  Okulların onarım işi için 2019 yılında ilinize gönderilen 8.5 milyon liralık bütçeyi nasıl kullandınız ?

İstanbul ili bile okulların onarım ihalesini , ekap üzerinden açık ihale yöntemi ile yaparken , ihaleye girmek isteyen tüm firmaların girmesine müsade edip rekabet ortamı oluşturup kamu yararı güderken ; Sizin gibi namuslu ! Devletin malını beytülmal kabul eden müslüman ! Yolsuzlukla mücadele eden ! il müdürü olarak bu onarımları parçalara bölüp neden 21/B davetiye usulü ile verdiniz . Şimdi yayınlayacağımız belgelerde yapılan bu işlerin tamamında Kırım oranının % 10’u geçmediği görülecektir . 

21 - B maddesi doğal afetler , salgın hastalıklar , can ve mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olmasıdır . 

Diyarbakır ilinde böyle bir durum yokken , neden il müdürlüğüne gelen para bölünerek 21/B davetiye usulü ile adrese teslim ihaleler verildi ? ( 21-B ihale belgelerini sayfa sonunda bulabilirsiniz )


Kamu yararı neden gözetilmedi ?

Sonuç olarak ; Diyarbakır ilinde il müdürü Feysel TAŞÇIER , görevden aldırdığı ve aldırmak istediği yöneticilere çeşitli kulplar takarak cambaza bak demiştir !!!

Diyarbakır eğitim camiası cambaza bakarken , bürokrasi bu algıyı yerken onarım işleri bile 21/B davetiye usulü ile adrese teslim verilmiştir !!!

İki kör”ün “dolma yeme” hikâyesini bilir misin FEYSEL BEY !!!


Körlerden Biri, “dolmaları çift çift götürüyor”muş ama, diğerini “niye çift çift yiyorsun” diye azarlamış, azarlanan kör, “ALLAH’tan kork be adam!.. Sen kör, ben kör!.. Nereden çıkardın çift çift yediğimi” diye cevap verince; “Ben öyle yapıyorum da!..” demiş ...

Diyarbakır’da ki tüm olayları bu hikaye anlatmaya yeter aslında uzatmaya da gerek yok ...

Yarın ki haber konularımız ile Diyarbakır hikayesini bitireceğiz.

Diyarbakır ilinde 21/B Davetiye usulü ile bölünerek adrese teslim verilen işlerden bir kısmının belgeleri;