Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Oruç, Konya’nın Ereğli ilçesindeki bir camide imama yapılan saldırıyı şiddetle kınayarak basın açıklaması yaptı.

       Din görevlilerine yapılan saldırıların gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Oruç, açıklamasında şunları söyledi:

       “Konyanın Ereğli ilçesi Sarıtopallı Mahallesi cami İmam Hatibi Cumali Çelik’e bir saldırı düzenlenmiştir. Başarılı bir İmam Hatip olan, cemaatle ve mahalle ile iletişimi çok iyi olan, iyi anlaşan din görevlisi kardeşimize yapılan bu hain saldırıyı Diyanet Bir-Sen camiası olarak  esefle karşılıyoruz ve şiddetle kınıyoruz.

       İnsanlıktan nasibini almamış bir grup kendini bilmez, Cumali Çelik’in evini basarak kızının ve eşinin gözlerin önünde din görevlisini darp ederek burnunu kırmışlar, bununla yetinmeyip evinin camlarını kırmış, eşini ve 14 yaşındaki kızını da darp ederek kaçmışlardır.

       Diyanet Bir-Sen olarak şunu ifade etmek isteriz ki öncelikle makamı mevkii ne olursa olsun Diyanet çatısı altındaki tüm meslektaşlarımız bizlerin kardeşidir. Bizler, Hz. Peygamberin mesleğini icra eden gönüllüler olarak bu mesleğin her türlü zorluğunu biliyoruz, savunmasız ve her türlü saldırılara açık olduğunu da biliyoruz. Ancak biz, mesleğimizi Allah rızası için yürütüyoruz. Bu itibarla hiçbir saldırı bizleri yıldıramaz. Bizler, mesleğimizin her türlü riskini biliyoruz.

       Bizler, musibetleri, belaları, sıkıntıları sabır ve tevekkül ile karşılarken, bu saldırıları yaparak din görevlisini rencide edenlerin de hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz. Din görevlileri olarak bizler inanıyoruz ki bu saldırıyı yapanlar en kısa süre de hakim önüne çıkarılarak gerekli cezayı almaları sağlanacaktır. 

       Bizler, ahlaklı nesiller yetiştirerek toplumun aydınlanmasını sağlayan ve topluma önderlik eden birer rehberiz. Bizler topluma ışık oluruz. Her türlü kötülükler imanlı ve ahlaklı nesiller yetiştirilerek yok edilebilir. Her türlü zorluğa ve cefaya katlanarak bu anlayışla görev yapan din görevlileri darp edilerek, iftiraya uğrayarak, çeşitli yalan ve kumpaslarla görevini yapamaz hale getirilirse toplumumuz kaybeder. Bir takım akıl yoksunu cahillerin yapmak istedikleri de tam olarak budur.

       Diyanet Bir-Sen olarak din görevlisi kardeşimiz Cumali Çelik’e, eşine ve kızına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sendika olarak bu olayın takipçisi olacağız. Din görevlilerine saldırıların son bulmasını ümit ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuda gerekli tedbirleri alması hususunda çalışmalar yapmasını talep ediyoruz.”