Olayın mecrasından çıkarılması, yeni bir açıklama yapma mecburiyetini beraberinde getirmiştir.

Açıklamalarımızdaki ifadeleri kendi bütünlüğü içerisinde değerlendirmek yerine cımbızlama yaparak işine gelen yere odaklanıp kendi yorumunu bize yamayan anlayışı kınıyorum. Bizimle ilgisi olmayan bir olaya bizim resimlerimizi kullanarak üzerimizden bir algı oyununa girişenlere karşı yaptığımız açıklamayı üniversite yönetimiyle ilişkilendirmek art niyet göstergesidir. Biz kurumsal etik gereği hiçbir kurumun kendi yetki alanındaki tasarrufa müdahil olmadık, olmayız. Tüm bunlar ortadayken, “Rektörü FETÖ’cü” ilan ettiğimiz anlamını çıkaran dar kafalıların gerçek dışı iddialarını yargıya taşıyacağımızın bilinmesini istiyorum. İyi niyet yoksunu bu zevat, iftiralarının bedelini adli makamlarda, bağımsız yargı eliyle ödeyecektir.

Öğrenci Konseyi seçiminin iptal edilmesiyle ilgili yaptığım değerlendirmede, üniversite yönetimine yönelik değil FETÖ suçlaması, bir ima dahi söz konusu değildir, olamaz da.

Okuduğunu anlayamayan veya anlamak istemeyen birtakım kişilerin, grupların başlattığı karalama kampanyası, algı operasyonu, ‘çamur at izi kalsın’ çabaları FETÖ’nün değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramayacaktır.

İşin bu noktaya gelmesinde FETÖ elemanlarının parmağı olduğu konusunda ciddi şüphelerimiz var. Bütün bunların bilinçli olarak yapıldığına inanıyoruz. Olayın içinde biz varmışız gibi bir algı oluşturulmaktadır. Birileri gayet sarih olan açıklamamızı ısrarla ve inatla yanlış anlamaya, çarpıtmaya ve bunun üzerinden bizi ve sendikamızı belden aşağı vurmaya devam etmektedir.

Aleyhimizde yapılan açıklamaların içeriği irdelendiğinde kimlerin FETÖ’ye hizmet edecek şekilde hareket ettiği görülecektir. Konsey seçiminin iptal edilmesi, hiç kimseye başkalarına iftira çalmak, hakaret etmek hakkını vermez.

Yıllardır farklı dünya görüşüne sahip insanlarla birlikte emek ve adalet mücadelesi verdik ve vermekteyiz. Biz hiçbir zaman başka sendikaların, kişilerin, grupların ne düşündüklerine ve ne yaptıklarına odaklanarak veya onları kötüleyerek kendimize prim edinmeye çalışmadık. Bizim için önemli olan, neler yaptığımız ve yapacağımızdır. Hamasetle, tezviratla, karalama kampanyalarıyla işimiz olmadı ve olmayacaktır. Ama bu durum, bize atılan iftiralara, yapılan haksızlığa sessiz kalacağımız anlamına gelmez.

Hakkımızı adli makamlarda arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

 

Abdulvahap Akıncı

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı