T.C ,Valilik ve Kaymakamlıklar emrinde Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil Çarşı ve Mahalle Bekçisi” kadro unvanlı Devlet memurları da istihdam ediliyor.Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak işe girebilmek için en az lise ve dengi okul mezunu olma şartı arandığından, lise ve dengi okul mezunu olanların yanı sıra önlisans ve lisans mezunu olanlar da bu unvanda işe girebilmektedirler.

Bu mesleğe girişte KPSS’ye girmiş olma şartı aranmazken, yapılan giriş sınavları neticesinde başarılı olanlar işe alınmaktadır.

 

 

“Çarşı ve Mahalle Bekçisi” unvanlı kadrolarda görev yapanların aylık ücretleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre belirleniyor.  Ayrıca;

-Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanlı kadrolarda görev yapanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevli her sınıftaki personele ödenen tayın bedelinden ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu uyarınca fazla çalışmaya bağlı olmadan ödenen fazla çalışma ücretinden yararlanıyor.

-Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 1 inci dereceden aylık alanlar 3000 ek göstergeden yararlanabiliyor.

-Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanlı kadrolarda işe girenlerden; lise ve dengi okul mezunu olanların giriş derecelerine lise mezunlarına göre 1 derece ve 1 kademe, yükseköğrenim mezunu olanların giriş derecelerine ise 1 derece ilave ediliyor.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosunda göreve başlayanların aylık maaşı

Devlet memuriyetine “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” unvanlı kadrolarda başlayacak olanların ne kadar maaş alacağı, çeşitli eğitim seviyelerine göre ve 2018 yılının ilk yarısında geçerli olan belirlemeler esas alınarak aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Öte yandan, 1 Temmuz 2018 tarihinden geçerli olarak maaşlara yaklaşık %7 oranında (%3,5+ enflasyon farkı) artış yapılması beklendiğinden, tabloda yer alan rakamlar yılın ikinci yarısında daha yüksek olacaktır.

Ayrıca tablodaki hesaplaması, eş ve çocuk nedeniyle aile yardımından ve asgari geçim indiriminden yararlanmayanlara göre yapıldığından, eşi çalışmayan ve/veya çocuğu olanların tablodaki rakamlara eklemesi gereken net tutarlar için tıklayınız …

Eğitim seviyesi
D/K
2018 Yılının İlk Yarısında
Aylık Net Maaş*
Tayın Bedeli
Aylık Toplam Ücret
Lise ve dengi okul
11/1
3.065 TL
226 TL
3.291 TL
Önlisans (2 yıllık yükseköğrenim)
9/2
3.071 TL
226 TL
3.297 TL
Lisans (4 yıllık yükseköğrenim)
8/1
3.117 TL
226 TL
3.343 TL