Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Facebook sayfasında “Darbeyle yapamadınız. Ekonomik saldırılar ile yapamadınız. İçimizdeki siyasi muhalefet maşanız olan - Cumhursuz Halt Parçası - ile de gerekli muhalefeti yapamadınız. Çok ilginç ne diyordu o da: Kan dökülmeden bu anayasayı değiştiremeyeceksiniz. Ne tesadüf değil mi? Neyse bu cümleleri de bir yere yazalım. Nihayet Emperyalist babalar içimizdeki maşalar ile hanidir ara verdikleri terör saldırısına tekrar geri döndü” diye yazdı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nünpaylaşımlarını  Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Sertel, Bakan Yılmaz’ın soru önergesinin yasal sürecini beklemeksizin yönelttiği sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi. 

“Halt Etmiş!”

İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında ivedilikle soruşturma açılması gerektiğini belirten Sertel, şunları söyledi:
“Bu açıklamayı yapan zat tam anlamıyla ‘halt’ etmiştir. Birilerine yaranmak ve yerini sağlamlaştırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne dil uzatmak hiç kimsenin haddine değildir. Talihsiz olduğu kadar son derece çirkin olan bu yazının İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yazılmış olması ayrıca düşündürücüdür. İzmirimizin güzel ilçelerinden biri olan Bergama’daki çocuklarımızın bu zihniyete teslim edilmesi kabul edilemez. Bu zat’ın açıklamalarını Milli Eğitim Bakanı’na yazılı olarak sordum ve hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedim. Derhal özür dilemeli ve hakkında soruşturma başlatılmalıdır.'

Milliyet