Genel merkezde muhalifler adına açıklama yapan Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, toplanan noter tasdikli imza sayısının 630 olduğunu açıkladı.

Usluer şunları söyledi: 'Bir düğümü hep birlikte düğüne çevirelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22,6'lık bir sonucumuz var. Yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. Bu puan bizim yerel seçimlere giderken anket sonucumuzdur. İsteğimiz kişilerin değişmesi değildir. İsteğimiz yeni bir yönetim anlayışının devreye girmesidir. Kurultayın toplanabilmesi için delege imzaları için bir noter şartı yok. Delegelerin salt çoğunluğunun beşte biri ile toplanabiliyor ama bizim tüzüğümüzde noter şartı ve salt çoğunluk şartı var. Bugün için toplam delege sayısı 1240. Noter tasdikli imza sayımız 630.'

'KURULTAY SÜRECİ BİR AN ÖNCE BAŞLATILMALI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Usluer, 'Bizim sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklentimiz imzaların takibini devam eden süre içerisinde olağanüstü kurultay sürecini bir an önce sayın Genel Başkanımız tarafından başlatılmasıdır. Sağduyunun, ortak aklın bizzat genel başkanımız tarafından oluşturulmasıdır. Biz Atatürk'ün kurduğu partiyi asla AKP'nin mahkemelerinde tartışılır duruma getirmeyeceğiz' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usluer, 'Elimizde belgeli 630 imza var. 50 imzalı belge daha var ama elimizde değil. Bize ulaşmadı henüz. Pazartesi saat 17.00'ye kadar bu belgelerin ulaşması halinde onlar da işleme alınacaktır' diye konuştu.

Pazartesi günü sona eren imza verme işlemi sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan Usluer, yeterli imzanın toplandığını iddia etmiş, ancak sayı vermemişti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İmzaların Genel Merkez'e sunulması ile birlikte inceleme süreci başlayacak.

Seçimli olağanüstü kurultayın yapılabilmesi için toplam delege sayısının yarıdan bir fazlasının imzası gerekiyor. Eğer bu çoğunluk sağlanırsa, 45 gün içerisinde olağanüstü seçimli kurultaya gidilecek.

Kaynak: CHP'de toplanan imza sayısı açıklandı